GPS - problem - MIO 500

Łatwiej do celu
Awatar użytkownika
Szulcik74
klubowicz
klubowicz
Posty: 344
Rejestracja: 16 paź 2011, 21:57
Przebieg: 73000
Silnik: 1.4 16V 120KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: ŁÓdź
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

GPS - problem - MIO 500

Post autor: Szulcik74 » 06 sty 2012, 23:22

Czy ktoś z Was miał problem z nawigacją? Ja mam Mio 500 i jak jadę ustawiona wcześniej trasą to zawiesza mi się przeważnie pod koniec trasy. Instalowałem jeszcze raz mape i dalej to samo. Zainstalowałem jeszcze raz nowy Miodeskop, może to pomoże ,ale poważnie zastanawiam się czy odesłać nawigacji do serwisu ale to wiąże się że nie będę używać sprzętu przez dwa tygodnie. Czy ktoś miał podobny problem?
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 12:29 przez Szulcik74, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3372
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 19000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: ślimak » 06 sty 2012, 23:42

Nie jestem znawcą w tej dziedzinie. Wydaje mi się jednak, że musiał byś wymienić cały soft. Problem nie tkwi w mapie tylko w systemie operacyjnym. Do mio jest wsparcie na stronie firmowej. I jeżeli masz jeszcze gwarancję możesz spróbować zaktualizować soft urządzenia. Ja wywaliłem u siebie jeden plik i wysłałem do serwisu, a mogłem zrobić to w domu. Wtedy 2 tygodnie zmieniło by się w dwie godziny.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 12:30 przez ślimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5714
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 170170
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 06 sty 2012, 23:42

Szulcik74, z jakiej mapy korzystasz tam w tym MIO ?
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3372
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 19000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: ślimak » 06 sty 2012, 23:44

Jeżeli na gwarancji to stawiam na Mio Mov
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
Szulcik74
klubowicz
klubowicz
Posty: 344
Rejestracja: 16 paź 2011, 21:57
Przebieg: 73000
Silnik: 1.4 16V 120KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: ŁÓdź
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Szulcik74 » 07 sty 2012, 1:05

ślimak pisze:Nie jestem znawcą w tej dziedzinie. Wydaje mi się jednak że musiał byś wymienić cały soft. Problem nie tkwi w mapie tylko w systemie operacyjnym. Do mio jest wsparcie na stronie firmowej. I jeżeli masz jeszcze gwarancję możesz spróbować zaktualizować soft urządzenia. Ja wyraziłem u siebie jeden plik i wysłałem do serwisu a mogłem zrobić to w domu. Wtedy 2 tygodnie zmieniło by się w dwie godziny.

Dziś wgrałem Deskop z 2010 roku(czyli najbardziej aktualny) i mape z 11.10.211. No nic zobaczymy na infolini mio rozkładają ręce mówią tylko najlepiej przesłać do serwisu. Może ktoś z Was wie jak wchodzić w system urządzenia? Na wiosnę byłem rachmistrzem w spisie powszechnym i mieliśmy smarfony i też się wieszał dopóki nie powymieniali jakiś plików w systemie.

Awatar użytkownika
Grzesioklb
klubowicz
klubowicz
Posty: 75
Rejestracja: 10 lip 2010, 11:05
Przebieg: 71200
Silnik: T-JET
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Kluczbork

Post autor: Grzesioklb » 07 sty 2012, 12:38

JA uzywam od 5 lat nawigacje Garmina. I naprawde polecam. W miedzyczasie uzywalem nawigacje tom tom oraz mialem wgrana automape. Potestowalem lecz moim zdaniem najlepszy jest GARMIN. Polecam. Bardzo dobre mapy PL i innych krajów. Niestety MIO nigdy nie miałem i nie moge Ci pomóc. Ostatnio kolega miał problem z Mio i znalazlem mu stronke producenta. Podstawa to zarejestrowanie sie na niej w ciagu 30 dni od zakupu nawigacji.
http://eu.mio.com/pl_PL/aktualizacja-map.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Jezeli jestes zarejestrowany to mozesz pobierac aktualizacje do urządzenia bezpłatnie. Lecz tego nie sprawdzaliśmy. Sprawdz Ty.
Grzesioklb

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 07 sty 2012, 17:10

Grzesioklb pisze:moim zdaniem najlepszy jest GARMIN. Polecam. Bardzo dobre mapy PL i innych krajów.
kolega jeździ z Garminem to mówił że mapy Europy Zachodniej są rewelacyjne bardzo dokładne,natomiast z mapami Polski to już nie jest tak pięknie.
Sympatyk forum :-)

will
Moderator
Moderator
Posty: 3363
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 102500
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: will » 07 sty 2012, 17:12

Może masz powłanczane za dużo funkcji np te o objazdach ale raczej trzeba zaktualizować oprogramowanie.
LINEA 1.4 8V DYNAMIC

Awatar użytkownika
Grzesioklb
klubowicz
klubowicz
Posty: 75
Rejestracja: 10 lip 2010, 11:05
Przebieg: 71200
Silnik: T-JET
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Kluczbork

Post autor: Grzesioklb » 07 sty 2012, 17:25

Paweł.... powiedz koledze ze mapy trzeba aktualizowac. Obecnie posiadam najaktualniejsza mape europy City Navigator Europe NT2012.30
Założe sie ze kolega ma mape około 2008
Od 2010 sa dosc dobre mapy.
Pozdrawiam
Grzesioklb

Awatar użytkownika
Rincewind
klubowicz
klubowicz
Posty: 481
Rejestracja: 10 lut 2011, 16:17
Przebieg: 20000
Silnik: 1.6 Diesel
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Rincewind » 07 sty 2012, 17:59

Grzesioklb, tak przez ciekawość, możesz sprawdzić czy w wawie most śląsko-dąbrowski i skrzyżowanie Aleja Solidarności z Targową masz oznaczone jako nieprzejezdne? Zamknęli w sierpniu z powodu budowy metra, więc raczej głośne wydarzenie, natomiast w październikowej automapie jeszcze te ulice były normalnie przejezdne. Dopiero teraz w wersji z grudnia jest zmiana.

Awatar użytkownika
Grzesioklb
klubowicz
klubowicz
Posty: 75
Rejestracja: 10 lip 2010, 11:05
Przebieg: 71200
Silnik: T-JET
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Kluczbork

Post autor: Grzesioklb » 07 sty 2012, 18:51

Niestety sa przejezdne u mnie......Na zamkniete drogi to najlepiej miec mozliwosc polączenia nawi z internetem, u mnie tego nie ma niestety :(
Grzesioklb

Jery
Moderator
Moderator
Posty: 1640
Rejestracja: 08 gru 2009, 14:42
Przebieg: 150000
Silnik: 1.3 IMA
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Zabrze
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Jery » 07 sty 2012, 22:43

Sprawdz czy przydzieliłes odpowiednią ilość pamięci na punkty użytkownika, oraz na program
Henia ;-) red milano

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3372
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 19000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: ślimak » 08 sty 2012, 13:15

Drodzy Koledzy proszę o powrót na tory zgodne z tytułem postu "GPS - problem - MIO 500" - nie sądzę, aby autora interesowało kto na jakiej nawigacji kręci kołem kierownicy. Proszę o zrozumienie. Gdyż kolega potrzebujący pomocy może nie odszukać potrzebnej mu odpowiedzi.
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
Szulcik74
klubowicz
klubowicz
Posty: 344
Rejestracja: 16 paź 2011, 21:57
Przebieg: 73000
Silnik: 1.4 16V 120KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: ŁÓdź
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Szulcik74 » 10 sty 2012, 11:56

a ile maksymalnie dodawaliście punktów przelotowych?

epol
Nowy
Nowy
Posty: 15
Rejestracja: 21 cze 2010, 12:13
Przebieg: 74
Silnik: 1,3 Multijet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: śląsk
Kontakt:

Post autor: epol » 13 sty 2012, 14:49

Problem jest zawsze z tą samą jedną trasą czy może z różnymi zaprogramowanymi wcześniej? Masz tylko start i koniec wybrany czy też pkt przelotowe, jeśli tak to ile? Spróbuj wyłączyć zbędne POI - czasem gdy jest ich za dużo to nawigacje zaliczają najnormalniejszą w świecie zwieche.

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość