CB / GPSWideo rejestrator

Łatwiej do celu
will
Administrator
Administrator
Posty: 3352
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 96000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wideo rejestrator

Post autor: will » 18 cze 2014, 20:31

Pamiętaj piłeś nie jedź :zlośnik
LINEA 1.4 8V DYNAMIC

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicze
klubowicze
Posty: 431
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 69000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wideo rejestrator

Post autor: darkkam » 07 wrz 2014, 19:56

smak56 pisze: Napisz jak rozkłada sie to lusterko. Muszę tam zajrzeć, bo coś drży i spać nie daje :ryczy
Mówisz i masz, jest tak jak przypuszczałem. Tyle że zamiast spodziewanej taśmy klejącej dwustronnej jest jakieś lepiszcze bardzo klejące, trudne do pozbycia sie, ale benzyna ekstrakcyjna i trochę czasu dało rade wyczyścić. Lustro jak widać na zdjęciu było przyklejone "częściowo". Do demontażu użyłem typowych narzędzi do elektroniki plus wąski nożyk do tapet. Strzałkami zaznaczyłem 12 śrubek do odkręcenia.
A co może się telepać, myślę że jedynie bateria lub głośniczek te rzeczy są klejone reszta jest przykręcana.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

Awatar użytkownika
CrazyKetchup
klubowicze
klubowicze
Posty: 578
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 40000
Silnik: 1.4 8v+LPG
Rocznik: 2012
Lokalizacja: ES
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wideo rejestrator

Post autor: CrazyKetchup » 07 wrz 2014, 22:18

Dod wpuścił nareszcie coś w lusterku : http://sklephadron.pl/rejestratory-jazd ... terku.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
smak56
klubowicze
klubowicze
Posty: 3773
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 200000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wideo rejestrator

Post autor: smak56 » 08 wrz 2014, 2:24

darkkam pisze: A co może się telepać, myślę że jedynie bateria lub głośniczek te rzeczy są klejone reszta jest przykręcana.
Jak wcześniej pisałem nie mogłem spać (coś się wewnątrz telepało). Jakiś czas temu rozłożyłem lusterko. U mnie nie ma żadnego kleju. Całe w koło złożone jest na kliki (jak w telefonie kom). Rzeczywiście, luźna była bateria, którą pokazałeś na zdjęciu. Dobra taśma dwustronna załatwiła sprawę. Teraz jest tak jak być powinno od początku. Trochę o tej naprawie zapomniałem, gdyż robiłem na wakacjach, w przerwie między ........... :pomysli a ........ :pomysli ; nie pamiętam :banan
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3372
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Wideo rejestrator

Post autor: Rafcio » 25 lut 2015, 13:24

Wstawiam obiecane filmiki z mojego rejestratora Navroad MyCam HD
rozdzielczość ustawiona na 1920x1080 25kl/s
Obraz prosto z urządzenia lub karty SD jest lepszy niż ten na moich filmikach You Tube (rejestracje mijanych pojazdów w dzień są czytelne)
Kamerka ustawiona na szybko w Renault Clio
Dzień https://www.youtube.com/watch?v=rrTXdaW ... 8Oga4HYi0g" onclick="window.open(this.href);return false;"
Noc https://www.youtube.com/watch?v=LkGK3_J ... 8Oga4HYi0g" onclick="window.open(this.href);return false;"

Rozdzielczość ustawcie na 1080
Dźwięk wyłaczyłem

http://navroad.com/product/navroad-mycam-hd/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Testując również w rozdzielczości 1280x720 30kl/s obraz jest bardziej płynny
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
Phyt0n
klubowicze
klubowicze
Posty: 115
Rejestracja: 05 lut 2015, 19:19
Przebieg: 117300
Silnik: 1.3 M-Jet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Mława
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Wideo rejestrator Navroad MyCam HD

Post autor: Phyt0n » 25 lut 2015, 16:46

Rafcio: widze ze w dzien sie da odczytac rejestracje aut mijajacych Ciebie z naprzeciwka - to dobrze :)
na moim smartphone robiacym aktualnie za rejestrator (Galaxy Mini2, rozdzielczosc 640x480) nie ma takiej mozliwosci - troche sporo brakuje do tego zeby było czytelnie ale sie nie da ... auto jadace przed nami kilka metrow - nie ma problemu, a w sumie do tego tylko mysle ze taka funkcja mi sie przyda ... :)

co do nocy - widze ze nie ma duzej roznicy na korzysc kamerki 'dedykowanej' vs moj stary smartphone ... :) na jednym i na drugim jest dosc ciemno ... :)

tutaj moje nagranie w serwisie Onedrive.com w normalny, niesloneczny dzien (jeszcze ze starego auta) - warto pobrac i zobaczyc na kompie, nie strumieniowo bo jeszcze microsoftowy odtwarzacz na tej stronie robi rekompresje (do pobrania ~9MB) ;-)
smartphone zamontowany na uchwycie za 5zl - az sie sam zdziwilem ze sie nie trzesie ;)
Pozdrowienia!
Phyt0n @ Fiat Linea 1.3 MultiJet 102KM 217Nm

Linki affiliacyjne (jesli komus potrzeba): Hexcore.pl - hosting WWW juz od 20PLN rocznie | Microsoft OneDrive - darmowy dysk sieciowy 15GB+0.5GB za reflinka

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3372
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Wideo rejestrator

Post autor: Rafcio » 15 mar 2015, 13:43

Zauważyłem że jak jest włączony mój wideo rejestrator w gniazdo zapalniczki to robi mi bardzo duże zakłócenia na CB radiu i osłabia znacznie odbiór radia FM. Myślałem pociągnąć przewód prosto z akumulatora i zabezpieczyć bezpiecznikiem ale tam na wtyczce zapalniczki idzie 5V do rejestratora :oj
Gdyby tylko robił mi zakłócenia na CB Radiu to prąd do CB bym pociągnął prosto z aku ale jeszcze dochodzi radio więc kicha :-<<
Pomóżcie co zrobić :pomysli
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

will
Administrator
Administrator
Posty: 3352
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 96000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wideo rejestrator

Post autor: will » 15 mar 2015, 14:10

Według mnie ciężko będzie coś z tym zrobić bo to urządzenie robi zakłócenia podłączenie do aku może tylko je zmniejszyć, tak mi się wydaje.
LINEA 1.4 8V DYNAMIC

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5078
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 148888
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Wideo rejestrator

Post autor: mwas » 15 mar 2015, 14:29

A mi się wydaje, że problemem nie jest sam rejestrator a jego zasilacz - przerabiałem to z ładowarką do telefonu. Rafcio jak dokładnie zasilany jest ten rejestrator ? Jakim zasilaczem ? Masz możliwość podpiąć na chwilę inny ? Np taki do ładowania telefonu, ale taki, który masz już przetestowany ? omysli
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
daro70
klubowicze
klubowicze
Posty: 908
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 72000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Wawa
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Wideo rejestrator

Post autor: daro70 » 15 mar 2015, 14:48

mwas pisze:A mi się wydaje, że problemem nie jest sam rejestrator a jego zasilacz - przerabiałem to z ładowarką do telefonu. Rafcio jak dokładnie zasilany jest ten rejestrator ? Jakim zasilaczem ? Masz możliwość podpiąć na chwilę inny ? Np taki do ładowania telefonu, ale taki, który masz już przetestowany ? omysli
Dokładnie .......problem leży w zasilaczu przerabiałem to ostatnio :ok)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3372
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Wideo rejestrator

Post autor: Rafcio » 15 mar 2015, 22:27

Podłączyłem ładowarkę uniwersalną do tel i nic nie zakłócało CB ani radia FM.
Ale chcąc zmierzyć długość przewodu z rejestratora odsunąłem kabel od radia i też była cisza :pomysli
Kurcze już nie wiem, może zainwestować w jakiś lepszy ekranowany przewód usb? :pomysli
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5078
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 148888
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Wideo rejestrator

Post autor: mwas » 15 mar 2015, 22:37

A może przemyśl inne poprowadzenie tego kabla ? :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3372
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Wideo rejestrator

Post autor: Rafcio » 20 mar 2015, 22:10

Próbowałem, niestety nie wiele to daje (lewa strona bezpieczniki, prawa CB radio)
Pobróbowałem jeszcze na różne sposoby i samo urządzenie nie robi żadnych zakłóceń ale jak tylko kabel USB podłączony do gniazda zapalniczki zbliże do CB Radia lub Radia FM to robi się niemiłosierny szum.
Podłączając uniweralną ładowarkę i podłączając innym kablem USB rejestrator, zbliżając kabel do radia, szum jest o wiele mniejszy.
Zadzwoniłem do sklepu RMS i gość polecił mi taki kabelek, więc zamówiłem, zapłaciłem i teraz tylko czekać na przesyłkę. Gość mówił że na 100% pomoże na tą dolegliwość
http://sklep.rms.pl/kabel-usb-a-mini-b-lindy-31687-5m" onclick="window.open(this.href);return false;

Aktualizacja
.
Podłączyłem rejestrator kabelkiem LINDE - na CB radiu nie mam już żadnych zakłóceń.
Na radiu FM już kuźwa sam nie wiem co o tym myśleć.
Po samym przekręceniu kluczyka i włączeniu rejestratora wszystko OK, ale jak uruchomię silnik słychać że odbiór sygnału na radiu FM jest osłabiony na podłączonym rejestratorze- wyciągnę ładowarkę i jest wszystko OK . Kabel jest w 100 % ok ponieważ na zasilaniu rejestratora Powerbankiem nie ma żadnych zakłóceń ani pogorszenia sygnału.
Wziąłem jeszcze na wypróbowanie uniwersalną ładowarkę Forever na dwa USB i to samo.
Jak to kuźwa ugryźć?????????????
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
smak56
klubowicze
klubowicze
Posty: 3773
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 200000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wideo rejestrator

Post autor: smak56 » 21 mar 2015, 2:10

Ja poprowadziłem stały prąd z aku i nic się nie dzieje. Spróbuj w tę stronę.
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3372
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Wideo rejestrator

Post autor: Rafcio » 21 mar 2015, 8:51

W sumie to dobry pomysł pociągnąć przewód i zrobić osobne gniazdo USB na 5V tyle że wtedy do rejestratora cały czas będzie dochodził prąd i nie będzie się włączał i wyłączał automatycznie po przekręceniu kluczyka.
@smak56 pochwal się jak to rozwiązałeś? Jakiś włącznik?
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość