CB / GPSJaki program nawigacyjny pod Androida

Łatwiej do celu
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6037
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Jaki program nawigacyjny pod Androida

Post autor: Tomek » 02 mar 2011, 21:53

Jak w temacie.
Byłbym wdzięczny jak byście polecili coś, co mógłbym sobie wgrać do telefonu opartego na tym systemie.

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 02 mar 2011, 21:58

Tomek, jeśli są fajne to płatne ale takie co by się nie łączyły z netem np mio osobiście testowałem wisepilot i jest ok polecam stronkę http://www.androidal.pl/tag/nawigacja" onclick="window.open(this.href);return false; oraz http://www.euro.com.pl/mapy-gps/pasuje- ... content_3c" onclick="window.open(this.href);return false;

[ Dodano: |2 Mar 2011|, o 22:09 ]
jak masz antka to wgraj sobie z marketu CB Radio Chart test fajna aplikacja
Sympatyk forum :-)

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5972
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 03 mar 2011, 8:25

też się za tym rozglądałem. mam nawigację stacjonarną także w telefonie mi zbytnio nie potrzebna. zainstalowałem sobie NaviExpert, ale jeszcze nie korzystałem. w wersji of-line można przeglądać jedynie mapę
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6037
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 04 mar 2011, 19:12

jak masz antka to wgraj sobie z marketu CB Radio Chart test fajna aplikacja
Dzięki za namiar. Sprawdzę.

Awatar użytkownika
aixen
klubowicze
klubowicze
Posty: 442
Rejestracja: 08 gru 2009, 15:03
Przebieg: 85555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Łódź
Otrzymał Piw: razy

Post autor: aixen » 05 mar 2011, 6:33

Nie do końca w temacie, ale jak najbardziej przydatne w podróży... http://yanosik.pl/android/" onclick="window.open(this.href);return false;
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 05 mar 2011, 16:23

aixen, jak będę miał chwilę na pewno sobie wgram i przetestuje, zobaczę co to jest warte

[ Dodano: |5 Mar 2011|, o 08:59 ]
już sobie zainstalowałem yanosika na andku, jak się pobawię to na pewno podzielę się moimi spostrzeżeniami o tej aplikacji

Więcej na ten temat:

TUTAJ
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6037
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 09 mar 2011, 13:01

Mam w pracy kumpla który siedzi mocno w temacie nawigacji, dlatego za jego sprawą do mojego telefonu trafiło iGO.
Muszę przyznać że radzi sobie wyjątkowo dobrze.
Pracuje bardzo płynnie, szybko przelicza trasy, bardzo szybko wyznacza nową trasę gdy zjedziemy z tej którą zaplanował.
Ogólnie bardzo pozytywnie ją oceniam.

Online
Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5078
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 148888
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 09 mar 2011, 20:00

Tomek pisze:iGO
Tomek pisze:Ogólnie bardzo pozytywnie ją oceniam
W sumie to ja również, ale przy mapach Polski Automapy nie przebije :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 09 mar 2011, 20:05

mwas, tak ale AutoMapy nie ma jeszcze na andka, pisałem kiedyś meila w tej sprawie to odpisano mi że nie wykluczają wejścia na Androida natomiast nie wiadomo kiedy to będzie
mwas pisze:przy mapach Polski Automapy nie przebije :luzak
z tym można dyskutować iGO nie jest zła na Polskę, troszkę jeździłem na tej mapie, mapamap taka sobie moim zdaniem. Najbardziej się przyzwyczaiłem do AutoMapy co nie znaczy że iGO jest gorsza.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6037
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 09 mar 2011, 20:52

mwas pisze:W sumie to ja również, ale przy mapach Polski Automapy nie przebije :luzak
Zdecydowanie wolał bym Auto Mapę, ale tak jak już pawe1_c napisał nie działa na Androidzie :przykry

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5972
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 10 mar 2011, 8:19

tylko z drugiej strony na AutoMapa to coraz więcej wodotrysków, a już nie pamiętam kiedy dodali jakieś punkty adresowe. widok 3d, asystent pasa ruchu, sygnaslizacja świetlna na skrzyżowaniach, itp a ona prowadzi mnie z Radomia do Białobrzegów przez wsie :). napisałem do suportu - źle jest uwzględniony w obliczeniach jeden z wiaduktów. na stronie miplo 70-80 % użytkowników zaczyna narzekać na AutoMapę.
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 22 mar 2011, 12:26

Odnośnie AutoMapy udało mi się wygenerować mail z zapytaniem czy AutoMapa będzie śmigać na andku a odpowiedz jest następująca: Uwaznie sledzimy rynek i prowadzimy rownolegle prace nad AutoMapa
na alternatywne w stosunku do Windows systemy operacyjne.
Nie mozemy w tej chwili udzielac dokladniejszych informacji
czy i kiedy AutoMapa zostanie opublikowana na tę lub inną
konkretna platforme sprzetowa.
Jednym słowem, trzeba czekać
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6037
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 22 mar 2011, 12:30

pawe1_c pisze: Jednym słowem, trzeba czekać
Dzięki za info :)
No cóż.. ja cierpliwy jestem, poczekam.
Tym bardziej że iGO nawet mi podpasowało.

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 22 mar 2011, 19:50

Tomek pisze:iGO nawet mi podpasowało.
dzisiaj sobie go przetestowałem, fajną ma mapę, dość dokładną, każdą uliczkę osiedlową miał nawet rondo przy Tesco gdzie plac jest wewnętrzny, nie tylko na drogach głównych ale również na lokalnych informuje o dopuszczalnej prędkości, informacje POI pokazuje np. stację benzynowe. Podoba mi się w niej że kilkoma kliknięciami możemy sprawdzić dokładne swoje położenie jak i również pomoc najbliżej nas ( mechanik, Policja, pogotowie itp.) Ogromny plus za dokładność mapy, jeszcze jedno jak przejedziemy mapa momentalnie zmienia trasę odbywa się dosłownie w sekundę.

[ Dodano: |23 Mar 2011|, o 09:16 ]
sprawdzałem w iGO km do T.G. wyszło mi przy trasie szybkiej 349 km. a według Automapy przy ustawieniach szybkiej trasy to 347 km. iGO jest bardzo dobrą alternatywą na system Android
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6037
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 23 mar 2011, 10:45

pawe1_c pisze: jak przejedziemy mapa momentalnie zmienia trasę odbywa się dosłownie w sekundę.
Też byłem miło zaskoczony że tak szybko reaguje.

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość