Wymiana radia.

Gra muzyka
bukston
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 02 wrz 2018, 18:04
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Wymiana radia.

Post autor: bukston » 02 wrz 2018, 18:17

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Od niedawna jestem posiadaczem Linki, chciałbym wymienić radio.

Pytanie jest następujące, chciałbym wrzucić tam także radio fabryczne jednak nie mogę znaleźć owego radia.

Pojawiają się natomiast często z Fiata Grande Punto, czy radio z GP fabryczne będzie pasować do Linki ?

Pozdrawiam :)

p2170296
klubowicz
klubowicz
Posty: 47
Rejestracja: 18 lip 2018, 14:38
Przebieg: 126000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Grudziądz
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: p2170296 » 02 wrz 2018, 18:41

To to samo radio. Masz radio z i bez MP3 (napis na górze radia). Drogie nie są, tylko nie wiem jak się "ściąga" kod do radia. Czy kalkulatory wystarczą ?

RoboBat
Nowy
Nowy
Posty: 26
Rejestracja: 06 cze 2018, 19:45
Przebieg: 107000
Silnik: 1.4 t-jet 120km
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Ostrowiec św/ W-wa
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: RoboBat » 02 wrz 2018, 18:49

Cześć bukston,
Tak, będą pasować radia z GP. Kup radio z kodem, bo inaczej go nie włączysz w swojej Lince.

bukston
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 02 wrz 2018, 18:04
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: bukston » 02 wrz 2018, 19:01

Super dzięki panowie.

Aktualnie mam radio bez mp3 w kiepskim stanie wizualnym stąd chęć zmiany.

Czy powinien patrzeć na jakiś numer seryjny części i porównać ze swoim czy jest to bez znaczenia ?

Sterowanie z kierownicy również będzie działać w wersji z GP ?

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6547
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 02 wrz 2018, 20:59


bukston
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 02 wrz 2018, 18:04
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: bukston » 02 wrz 2018, 22:19

Dzięki za podesłanie tematu.

Teraz mam mały mętlik w głowie po przeczytaniu kilku postów..

Myślicie, że radio bez odczytu *mp3 też nie będzie kompatybilne z linką i mogą być problemy z uruchomieniem ?

CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Posty: 629
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: CrazyKetchup » 03 wrz 2018, 6:49

Zastanów się czy potrzebujesz fabrycznego radia - wiem że ładnie wygląda ale jeśli komuś zależy na funkcjonalności a nie ma wersji usb to ja brałbym coś niefabrycznego. Za 280-350 zł kupisz nowe Alpine UTE-81 R czy UTE-72 BT i masz spokój - ja miałem UTE-72 i polecam bo oprócz radia masz zestaw głośno mówiący. Używki ponieważ nie mają CD są raczej bezpieczne jak działają a można je za śmieszne pieniądze wyrwać.

Wysłane z HTC U11


Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5851
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 175555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Wymiana radia.

Post autor: mwas » 03 wrz 2018, 8:31

Kochani, temat roztrząsany na forum niejednokrotnie... polecam dokładne prześledzenie działu AUDIO. Odnośnie radia z Grande Punto - chcesz mieć problemy ? Ładuj radio z GP :oj Sam jakiś czas temu sądziłem, że powinno się dać bez problemu, ale jeden z naszych już to ćwiczył i niestety - bez "przeróbek" to nie chce działać :oj Radio i owszem - wygląda identycznie, ale komunikuje się z samochodem poprzez szynę CAN a te niestety w naszych autach są diametralnie różne od tego, co jest w GP no i niestety, nie chce to działać tak, jak powinno :oj
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

bukston
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 02 wrz 2018, 18:04
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: bukston » 03 wrz 2018, 9:18

Dział Audio przeglądałem faktycznie ale brakowało takiej jednoznacznej odpowiedzi :D

Tak czy inaczej wątpliwości rozwiane za co bardzo Wam dziękuję.

Pozdrawiam :)

bukston
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 02 wrz 2018, 18:04
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: bukston » 03 wrz 2018, 9:21

CrazyKetchup pisze:
03 wrz 2018, 6:49
Zastanów się czy potrzebujesz fabrycznego radia - wiem że ładnie wygląda ale jeśli komuś zależy na funkcjonalności a nie ma wersji usb to ja brałbym coś niefabrycznego. Za 280-350 zł kupisz nowe Alpine UTE-81 R czy UTE-72 BT i masz spokój - ja miałem UTE-72 i polecam bo oprócz radia masz zestaw głośno mówiący. Używki ponieważ nie mają CD są raczej bezpieczne jak działają a można je za śmieszne pieniądze wyrwać.

Wysłane z HTC U11
CrazyKetchup a jak wygląda sterowanie z kierownicy idzie ogarnąć ? :)

CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Posty: 629
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: CrazyKetchup » 03 wrz 2018, 11:53

Dokupisz "kostkę" to będziesz sterował - ja miałem dokupić ale z czasem stwierdziłem że nie jest mi to potrzebne bo radio mam na wyciągnięcie ręki. Niemniej jednak jest taka możliwość.

Wysłane z HTC U11


Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6547
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 03 wrz 2018, 18:17

Bukston jeśli chcesz radio z GP i dorabiać sterowanie z kierownicy, to raczej będziesz przecierał szlaki.

p2170296
klubowicz
klubowicz
Posty: 47
Rejestracja: 18 lip 2018, 14:38
Przebieg: 126000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Grudziądz
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: p2170296 » 03 wrz 2018, 20:21

CrazyKetchup pisze:
03 wrz 2018, 11:53
Dokupisz "kostkę" to będziesz sterował - ja miałem dokupić ale z czasem stwierdziłem że nie jest mi to potrzebne bo radio mam na wyciągnięcie ręki. Niemniej jednak jest taka możliwość.

Wysłane z HTC U11
Zawsze się człowiek ciekawego dowie .-)


Podlinkujesz tą "kostkę" :pivo

skory85
klubowicz
klubowicz
Posty: 754
Rejestracja: 16 paź 2016, 23:50
Przebieg: 155555
Silnik: 1.4 V8+lpg
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Sławków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: skory85 » 03 wrz 2018, 20:46

p2170296 pisze:
03 wrz 2018, 20:21
CrazyKetchup pisze:
03 wrz 2018, 11:53
Dokupisz "kostkę" to będziesz sterował - ja miałem dokupić ale z czasem stwierdziłem że nie jest mi to potrzebne bo radio mam na wyciągnięcie ręki. Niemniej jednak jest taka możliwość.

Wysłane z HTC U11
Zawsze się człowiek ciekawego dowie .-)


Podlinkujesz tą "kostkę" :pivo
Zapewne będzie batalia z kostka znając nasza linijkę 😋
Fiat 125p, Polonez Atu, Fiat Palio, Fiat Cinquecento, Fiat Punto II no i Linijka

CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Posty: 629
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: CrazyKetchup » 03 wrz 2018, 22:37

Kostek czyli "adapter do sterowania z kierownicy" jest kilka modeli ale wg. mnie jest to średnio opłacalne w tej klasie aut bo cenią sie w przedziale 150-270 zł a to prawie już cena radia. Ja odpuściłem szkoda mi było pieniążków za samą możliwość sterowania vol i utwór góra dół.

Z tego co pamiętam to od Fiata Idea pasowała ale warto sobie zatrzec zwrot albo odbiór i sprawdzenie na miejscu.

PS. Jak ktoś chce mogę poszukać jak nie wyrzuciłem po sprzedaży auta to za 150 zł mogę Alpine UTE 72 bt z micro plus ramkę srebrną do Linea.

Wysłane z HTC U11



ODPOWIEDZ