Teraz jest 23 sty 2017, o 17:50


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 23 gru 2010, o 10:33 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 9 sie 2010, o 12:34
Posty: 183
Lokalizacja: śląskie
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 1 raz
Da sie jakoś podpiąc do naszego radia Pendriva albo zrobić wyjście na AUX'a :?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   90000   Silnik:   1.4 v8   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2010, o 12:01 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 13 gru 2009, o 17:28
Posty: 248
Lokalizacja: Poznań
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 2 razy
Niestety.
Wyjście AUX, to wyjście audio, a nie pc-towy universal standard bus, który ma bardziej skomplikowane zadanie bo prócz napięcia przesyła dane.
Na wyjściu auxa możesz mieć tylko złącza męskie lub damskie stereo minijack ,lub pełnowymiarowy (tylko po co) jack.

_________________
Tomek


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   49000   Silnik:   1,3 mjt   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2010, o 12:19 
Offline
Nic tylko forum
Nic tylko forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2010, o 20:32
Posty: 1730
Lokalizacja: Kraków / Łódź / Lubliniec
Postawił Piwo : 51 razy
Otrzymał Piw: 49 razy
https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=6631

_________________
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" :ryczy


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   0   Silnik:   1.4 16V TJet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2010, o 13:22 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 cze 2010, o 20:52
Posty: 159
Lokalizacja: stolyca
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 3 razy
Na aledrogo są przejściówki podpinane pod gniazdo zmieniarki w naszych radiach.W takiej przejściówce masz wyjście na USB,AUX i czincz.Wiem bo sam taką mam i mam spokój z podłączeniem każdego rodzaju sprzętu.Musisz szukać w zmieniarkach.

_________________
Nie trudno jest rozebrać kobietę wbrew jej woli,trudniej ubrać po jej myśli.
Bo kobietę trzeba trzymać krótko...najwyżej dwa lata.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2010, o 14:38 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 13 gru 2009, o 17:28
Posty: 248
Lokalizacja: Poznań
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 2 razy
Interesujące.
Możesz zrobić zdjęcie lub opisać jak to technicznie jest wyprowadzone i podać kto to robi, lub Ci sprzedawał?

_________________
Tomek


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   49000   Silnik:   1,3 mjt   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2010, o 15:45 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 cze 2010, o 20:52
Posty: 159
Lokalizacja: stolyca
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 3 razy
A proszę bardzo.http://allegro.pl/zmieniarka-usb-fiat-a ... html.Takie małe pudełeczko załatwia wszystko.Wcześniej miałem normalne radio z poprzedniego autka ale po wynalezieniu czegoś takiego wiem już,że nie chcę mieć nic innego.Podłączasz pod gniazdo zmieniarki,urządzonko chowasz sobie gdzieś(wcześniej wyprowadziłem sobie potrzebne końcówki z gniazdami)W radiu wszystko samo się ustawia.

_________________
Nie trudno jest rozebrać kobietę wbrew jej woli,trudniej ubrać po jej myśli.
Bo kobietę trzeba trzymać krótko...najwyżej dwa lata.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2010, o 00:11 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 07:34
Posty: 6033
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 214 razy
Otrzymał Piw: 204 razy
Ja mam trochę stary fotek to pokaże. Sprzęcik działa w sposób następujący. Kupujesz interfejs do fiatowskiego radia/blaupunkt, żeby miał gotową wtyczkę. Na allegro pełno tego. Wyciągasz radio i podpinasz pod odpowiednie wejście (na foto) i tyle z montażu. Radio widzi interfejs jako zmieniarkę, działa sterowanie z kierownicy i wyświetlacz. Foldery trzeba nazywać CD01..02 itd. Ilość plików w folderze jest nieograniczona, jak przekroczysz 99 licznik idzie od nowa. Z ilością folderów jest u mnie różnie. Na USB nie chce obsłużyć więcej niż 6, a na SD mam 8 i działa dobrze, więcej nie próbowałem. Jak się używa karty to mieści się idealnie w zagłębieniu pod pokrętłami nawiewów. Kosztuje dużo, ale tak się do tego przyzwyczaiłem, że nie wiem jak bym sobie teraz bez tego poradził :)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2010, o 00:27 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4888
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Potwierdzam, również używam X-Car Linka i od tego momentu nie wyobrażam sobie życia (jazdy) bez niego. Obsługa jest banalna, montaż również. Ma swoje fanaberie, ale jak się je pozna, to nie ma mocnych - żade wertepy nie straszne, bo wszystko idzie z pamięci flash a jakość dźwięku jest wręcz zdumiewająca :luzak Mi się udało dorwać z Alledrogo za 350 PLN łącznie z przesyłką.

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2010, o 20:56 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 13 gru 2009, o 17:28
Posty: 248
Lokalizacja: Poznań
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 2 razy
Fajny gadżet, ale drogi i po sprzedaży fiata raczej będzie bezużyteczny.
Zostanę przy swoim kablu z minijackiem.

_________________
Tomek


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   49000   Silnik:   1,3 mjt   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2010, o 22:35 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 07:34
Posty: 6033
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 214 razy
Otrzymał Piw: 204 razy
Ten interfejs pasuje do każdego radia Blaupunkt. A od dłuższego czasu w bardzo wielu samochodach koncernu Fiata stosuje się radia tej firmy. Problemu z odsprzedaniem raczej nie będzie. A gadżet jak to gadżet, ma umilać życie, a nie przynosić zyski. Może też w przyszłości być pamiątką po Linei :zlośnik


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2010, o 10:28 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5921
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 192 razy
Otrzymał Piw: 173 razy
Jakiś czas temu była aukcja z tym urządzeniem. Ktoś sprzedawał bo nie spasowało mu do Alfy czy coś, i do kupienia była nówka sztuka, a poszła poniżej dwóch stówek.
Żałuję że wtedy nie zalicytowałem.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   126000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 17 lip 2013, o 22:40 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 gru 2009, o 23:13
Posty: 776
Lokalizacja: Polska
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 16 razy
http://allegro.pl/show_item.php?item=3334266044 sprzedawca napisał, że w moim radio będzie to działało.

Mój blaupunkt nie ma mp3 - trzeba coś do tego zestawu dokupić czy wystarczy go wedle instrukcji wpiąć do radia i powinno śmigać(?)

Nie mam sterowania z kierownicy także aż takie bajery nie potrzebne - najważniejsze, żeby po podłączeniu moje radio miało "mp3"

A i sory za lekkie odejście od tematu bo to Linea w wersji Active :smak

_________________
T-JET - Biorę lewy pas :)

Jeśli potrzebujesz części
do swojego samochodu napisz PW
szeroki asortyment markowych zamienników
do większości marek w niskich cenach! :)

Obrazek


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   62500   Silnik:   1.4 T-JET   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 18 lip 2013, o 05:33 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 07:34
Posty: 6033
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 214 razy
Otrzymał Piw: 204 razy
Nie ma znaczenia seryjnie MP3 lub sterownie z kierownicy. Nie widzę powodów, żeby miało nie zagrać.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 18 lip 2013, o 09:22 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4888
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Będzie działało tak, jak powinno. Radio nie musi obsługiwać MP3, całą obsługę wykonuje to właśnie urządzenie i to ono odtwarza muzykę. Radio widzi je jak zwykłą zmieniarkę płyt CD. Nie potrzebujesz również sterowania z kierownicy, wszystkim i tak steruje radio, natomiast wszędzie zaznaczane jest to, że jeśli posiada się przyciski sterujące w kierownicy, to również będą one działały :ink
Więc odpowiadając na pytanie - NIE, nie musisz nic dokupywać do tego zestawu, wystarczy je wpiąć do radia wg instrukcji, a tak na prawdę to jest to tylko jedna wtyczka, która pasuje tylko w jedno miejsce z tyłu radia :luzak

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 18 lip 2013, o 09:33 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 mar 2012, o 22:12
Posty: 578
Lokalizacja: ES
Postawił Piwo : 28 razy
Otrzymał Piw: 20 razy
buhert napisał(a):
http://allegro.pl/show_item.php?item=3334266044 sprzedawca napisał, że w moim radio będzie to działało.

Mój blaupunkt nie ma mp3 - trzeba coś do tego zestawu dokupić czy wystarczy go wedle instrukcji wpiąć do radia i powinno śmigać(?)

Nie mam sterowania z kierownicy także aż takie bajery nie potrzebne - najważniejsze, żeby po podłączeniu moje radio miało "mp3"

A i sory za lekkie odejście od tematu bo to Linea w wersji Active :smak

A może zastanów się nad czymś takim : viewtopic.php?f=13&t=2701 . Przymierzałem się do podobnego pudełkiem co Ty ale wybrałem to co mwas w sumie cena zbliżona (299 zł bez BT) a wydaje się mniej problematyczne (mniej opinii o wieszaniu się), lepsze wsparcie (robią na Węgrzech, wydają uaktualnienia oprogramowania do pobrania ze strony producenta) a jakby mi kiedyś coś odbiło i nabył ipad'a/iPhone'a to obsługuje je . Co najważniejsze nie ma problemów z obsługiwaniem większych dysków/pendrive'ów niż 16 GB. Z tego co widzę to na tej aukcji co dałeś piszą że max 16 GB - nie wiem ile muzyki zamierzasz wozić ale przy 320 kbp/s 16 GB nie jest jakąś porażającą wartością.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   40000   Silnik:   1.4 8v+LPG   Rocznik:   2012    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]