AUDIOAUX USB w Dynamicu.

Gra muzyka
rs8
klubowicze
klubowicze
Posty: 186
Rejestracja: 09 sie 2010, 13:34
Przebieg: 90000
Silnik: 1.4 v8
Rocznik: 2007
Lokalizacja: śląskie
Otrzymał Piw: razy

AUX USB w Dynamicu.

Post autor: rs8 » 23 gru 2010, 10:33

Da sie jakoś podpiąc do naszego radia Pendriva albo zrobić wyjście na AUX'a :?

tomektt
klubowicze
klubowicze
Posty: 248
Rejestracja: 13 gru 2009, 17:28
Przebieg: 49000
Silnik: 1,3 mjt
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Poznań
Otrzymał Piw: razy

Post autor: tomektt » 23 gru 2010, 12:01

Niestety.
Wyjście AUX, to wyjście audio, a nie pc-towy universal standard bus, który ma bardziej skomplikowane zadanie bo prócz napięcia przesyła dane.
Na wyjściu auxa możesz mieć tylko złącza męskie lub damskie stereo minijack ,lub pełnowymiarowy (tylko po co) jack.
Tomek

Awatar użytkownika
krakus02
Nic tylko forum
Nic tylko forum
Posty: 1730
Rejestracja: 10 mar 2010, 20:32
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 16V TJet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Kraków / Łódź / Lubliniec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: krakus02 » 23 gru 2010, 12:19

„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" :ryczy

Awatar użytkownika
andre0412
klubowicze
klubowicze
Posty: 159
Rejestracja: 08 cze 2010, 21:52
Lokalizacja: stolyca
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: andre0412 » 23 gru 2010, 13:22

Na aledrogo są przejściówki podpinane pod gniazdo zmieniarki w naszych radiach.W takiej przejściówce masz wyjście na USB,AUX i czincz.Wiem bo sam taką mam i mam spokój z podłączeniem każdego rodzaju sprzętu.Musisz szukać w zmieniarkach.
Nie trudno jest rozebrać kobietę wbrew jej woli,trudniej ubrać po jej myśli.
Bo kobietę trzeba trzymać krótko...najwyżej dwa lata.

tomektt
klubowicze
klubowicze
Posty: 248
Rejestracja: 13 gru 2009, 17:28
Przebieg: 49000
Silnik: 1,3 mjt
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Poznań
Otrzymał Piw: razy

Post autor: tomektt » 23 gru 2010, 14:38

Interesujące.
Możesz zrobić zdjęcie lub opisać jak to technicznie jest wyprowadzone i podać kto to robi, lub Ci sprzedawał?
Tomek

Awatar użytkownika
andre0412
klubowicze
klubowicze
Posty: 159
Rejestracja: 08 cze 2010, 21:52
Lokalizacja: stolyca
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: andre0412 » 23 gru 2010, 15:45

A proszę bardzo.http://allegro.pl/zmieniarka-usb-fiat-a ... html.Takie" onclick="window.open(this.href);return false; małe pudełeczko załatwia wszystko.Wcześniej miałem normalne radio z poprzedniego autka ale po wynalezieniu czegoś takiego wiem już,że nie chcę mieć nic innego.Podłączasz pod gniazdo zmieniarki,urządzonko chowasz sobie gdzieś(wcześniej wyprowadziłem sobie potrzebne końcówki z gniazdami)W radiu wszystko samo się ustawia.
Nie trudno jest rozebrać kobietę wbrew jej woli,trudniej ubrać po jej myśli.
Bo kobietę trzeba trzymać krótko...najwyżej dwa lata.

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6125
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 24 gru 2010, 0:11

Ja mam trochę stary fotek to pokaże. Sprzęcik działa w sposób następujący. Kupujesz interfejs do fiatowskiego radia/blaupunkt, żeby miał gotową wtyczkę. Na allegro pełno tego. Wyciągasz radio i podpinasz pod odpowiednie wejście (na foto) i tyle z montażu. Radio widzi interfejs jako zmieniarkę, działa sterowanie z kierownicy i wyświetlacz. Foldery trzeba nazywać CD01..02 itd. Ilość plików w folderze jest nieograniczona, jak przekroczysz 99 licznik idzie od nowa. Z ilością folderów jest u mnie różnie. Na USB nie chce obsłużyć więcej niż 6, a na SD mam 8 i działa dobrze, więcej nie próbowałem. Jak się używa karty to mieści się idealnie w zagłębieniu pod pokrętłami nawiewów. Kosztuje dużo, ale tak się do tego przyzwyczaiłem, że nie wiem jak bym sobie teraz bez tego poradził :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5077
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 148888
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 24 gru 2010, 0:27

Potwierdzam, również używam X-Car Linka i od tego momentu nie wyobrażam sobie życia (jazdy) bez niego. Obsługa jest banalna, montaż również. Ma swoje fanaberie, ale jak się je pozna, to nie ma mocnych - żade wertepy nie straszne, bo wszystko idzie z pamięci flash a jakość dźwięku jest wręcz zdumiewająca :luzak Mi się udało dorwać z Alledrogo za 350 PLN łącznie z przesyłką.
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

tomektt
klubowicze
klubowicze
Posty: 248
Rejestracja: 13 gru 2009, 17:28
Przebieg: 49000
Silnik: 1,3 mjt
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Poznań
Otrzymał Piw: razy

Post autor: tomektt » 27 gru 2010, 20:56

Fajny gadżet, ale drogi i po sprzedaży fiata raczej będzie bezużyteczny.
Zostanę przy swoim kablu z minijackiem.
Tomek

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6125
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 27 gru 2010, 22:35

Ten interfejs pasuje do każdego radia Blaupunkt. A od dłuższego czasu w bardzo wielu samochodach koncernu Fiata stosuje się radia tej firmy. Problemu z odsprzedaniem raczej nie będzie. A gadżet jak to gadżet, ma umilać życie, a nie przynosić zyski. Może też w przyszłości być pamiątką po Linei :zlośnik

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6037
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 28 gru 2010, 10:28

Jakiś czas temu była aukcja z tym urządzeniem. Ktoś sprzedawał bo nie spasowało mu do Alfy czy coś, i do kupienia była nówka sztuka, a poszła poniżej dwóch stówek.
Żałuję że wtedy nie zalicytowałem.

Awatar użytkownika
buhert
klubowicze
klubowicze
Posty: 781
Rejestracja: 20 gru 2009, 23:13
Przebieg: 62500
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Polska
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: buhert » 17 lip 2013, 23:40

http://allegro.pl/show_item.php?item=3334266044" onclick="window.open(this.href);return false; sprzedawca napisał, że w moim radio będzie to działało.

Mój blaupunkt nie ma mp3 - trzeba coś do tego zestawu dokupić czy wystarczy go wedle instrukcji wpiąć do radia i powinno śmigać(?)

Nie mam sterowania z kierownicy także aż takie bajery nie potrzebne - najważniejsze, żeby po podłączeniu moje radio miało "mp3"

A i sory za lekkie odejście od tematu bo to Linea w wersji Active :smak
T-JET - Biorę lewy pas :)

Jeśli potrzebujesz części
do swojego samochodu napisz PW
szeroki asortyment markowych zamienników
do większości marek w niskich cenach! :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6125
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 18 lip 2013, 6:33

Nie ma znaczenia seryjnie MP3 lub sterownie z kierownicy. Nie widzę powodów, żeby miało nie zagrać.

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5077
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 148888
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: mwas » 18 lip 2013, 10:22

Będzie działało tak, jak powinno. Radio nie musi obsługiwać MP3, całą obsługę wykonuje to właśnie urządzenie i to ono odtwarza muzykę. Radio widzi je jak zwykłą zmieniarkę płyt CD. Nie potrzebujesz również sterowania z kierownicy, wszystkim i tak steruje radio, natomiast wszędzie zaznaczane jest to, że jeśli posiada się przyciski sterujące w kierownicy, to również będą one działały :ink
Więc odpowiadając na pytanie - NIE, nie musisz nic dokupywać do tego zestawu, wystarczy je wpiąć do radia wg instrukcji, a tak na prawdę to jest to tylko jedna wtyczka, która pasuje tylko w jedno miejsce z tyłu radia :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
CrazyKetchup
klubowicze
klubowicze
Posty: 578
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 40000
Silnik: 1.4 8v+LPG
Rocznik: 2012
Lokalizacja: ES
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: CrazyKetchup » 18 lip 2013, 10:33

buhert pisze:http://allegro.pl/show_item.php?item=3334266044 sprzedawca napisał, że w moim radio będzie to działało.

Mój blaupunkt nie ma mp3 - trzeba coś do tego zestawu dokupić czy wystarczy go wedle instrukcji wpiąć do radia i powinno śmigać(?)

Nie mam sterowania z kierownicy także aż takie bajery nie potrzebne - najważniejsze, żeby po podłączeniu moje radio miało "mp3"

A i sory za lekkie odejście od tematu bo to Linea w wersji Active :smak
A może zastanów się nad czymś takim : viewtopic.php?f=13&t=2701" onclick="window.open(this.href);return false; . Przymierzałem się do podobnego pudełkiem co Ty ale wybrałem to co mwas w sumie cena zbliżona (299 zł bez BT) a wydaje się mniej problematyczne (mniej opinii o wieszaniu się), lepsze wsparcie (robią na Węgrzech, wydają uaktualnienia oprogramowania do pobrania ze strony producenta) a jakby mi kiedyś coś odbiło i nabył ipad'a/iPhone'a to obsługuje je . Co najważniejsze nie ma problemów z obsługiwaniem większych dysków/pendrive'ów niż 16 GB. Z tego co widzę to na tej aukcji co dałeś piszą że max 16 GB - nie wiem ile muzyki zamierzasz wozić ale przy 320 kbp/s 16 GB nie jest jakąś porażającą wartością.

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość