Teraz jest 19 lut 2017, o 15:13


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: szyna can
PostNapisane: 1 sty 2017, o 17:50 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 11 gru 2016, o 08:13
Posty: 9
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
blaupunkt 199 mp3 potrzebuje pomocy z szyną can


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   118000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 1 sty 2017, o 18:54 
Online
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3101
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 259 razy
Otrzymał Piw: 211 razy
1. Dobry wieczór jestem Anonymous
2. Mam radio blaupunkt 199 mp3 - prawdopodobnie pochodzi z Grande Punto
3. Potrzebuję pomocy w temacie podłączenia....

Jak pięknie mogło by to wyglądać.... :smutny

Tymczasem jak to radio z GRANDE PUNTO to nie podłączysz do LINEI. Próbowali... było na forum.

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 1 sty 2017, o 19:08 
Offline
Ma dużo czasu
Ma dużo czasu

Dołączył(a): 16 paź 2016, o 22:50
Posty: 206
Lokalizacja: Sławków
Postawił Piwo : 5 razy
Otrzymał Piw: 9 razy
Prezes o co chodzi to nie ja :) ktoś mnie naśladuje?? :zmieszany

_________________
Fiat 125p, Polonez Atu, Fiat Palio, Fiat Cinquecento, Fiat Punto II no i Linijka


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   131313   Silnik:   1.4 8V+lpg   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 1 sty 2017, o 19:12 
Online
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3101
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 259 razy
Otrzymał Piw: 211 razy
skory85 napisał(a):
Prezes o co chodzi to nie ja :) ktoś mnie naśladuje?? :zmieszany


Oddychaj... każdy kto otworzy ten post zobaczy swój nick. Również Ty Anonymous (taki kodzik :) ) Chodzi o to aby nie wyskakiwać jak Filip z konopi lub guma z majtek. Mamy wróżyć z fusów co tam się dziej z tą szyną Can ?

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 1 sty 2017, o 19:19 
Offline
Ma dużo czasu
Ma dużo czasu

Dołączył(a): 16 paź 2016, o 22:50
Posty: 206
Lokalizacja: Sławków
Postawił Piwo : 5 razy
Otrzymał Piw: 9 razy
Uffff... A już myślałem, że znowu coś nabroiłem :lacha

_________________
Fiat 125p, Polonez Atu, Fiat Palio, Fiat Cinquecento, Fiat Punto II no i Linijka


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   131313   Silnik:   1.4 8V+lpg   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 2 sty 2017, o 17:31 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 11 gru 2016, o 08:13
Posty: 9
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
ślimak napisał(a):
1. Dobry wieczór jestem Anonymous
2. Mam radio blaupunkt 199 mp3 - prawdopodobnie pochodzi z Grande Punto
3. Potrzebuję pomocy w temacie podłączenia....

Jak pięknie mogło by to wyglądać.... :smutny

Tymczasem jak to radio z GRANDE PUNTO to nie podłączysz do LINEI. Próbowali... było na forum.


A jednak można tylko trzeba ominąć co nie co

-- 2 sty 2017, o 17:37 --

ślimak napisał(a):
skory85 napisał(a):
Prezes o co chodzi to nie ja :) ktoś mnie naśladuje?? :zmieszany


Oddychaj... każdy kto otworzy ten post zobaczy swój nick. Również Ty Anonymous (taki kodzik :) ) Chodzi o to aby nie wyskakiwać jak Filip z konopi lub guma z majtek. Mamy wróżyć z fusów co tam się dziej z tą szyną Can ?


Podłączyłem radio pod fabryczne ISO i radio trzeba samemu włączyć i wyłączyć
Oczywiście zmieniłem oprogramowanie w radiu ( może nie ja )
I mam prośbę jak podłączyć ISO w kostce odpinając kabelki szyny can


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   118000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 2 sty 2017, o 18:14 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5947
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 194 razy
Otrzymał Piw: 174 razy
Proponuję żebyś zapytał się tego asa który zmieniał oprogramowanie.
Taki magik na pewno będzie wiedział jak coś podłączyć poprzez odpinanie kabelków.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 2 sty 2017, o 21:55 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4927
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 329 razy
Muszę sprawdzić na schematach które to kabelki ale obawiam się, że po odpięciu szyny CAN radio będzie martwe :oj Jeśli magik zmienił soft w radiu, to na jaki ?

Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 2 sty 2017, o 22:22 
Online
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2012, o 03:19
Posty: 259
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo : 7 razy
Otrzymał Piw: 15 razy
Myślę że kolega mial na mysli raczej rozkodowanie radia niż wymianę softu :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   120000   Silnik:   1.4 T.-jet + lpg   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 3 sty 2017, o 09:25 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4927
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 329 razy
zibi186 napisał(a):
Myślę że kolega mial na mysli raczej rozkodowanie radia niż wymianę softu :)


Może tak być, wychodzi więc ponownie przekazanie zbyt mało, nieprecyzyjnych informacji...

25gaga60 napisał(a):
ślimak napisał(a):
1. Dobry wieczór jestem Anonymous
2. Mam radio blaupunkt 199 mp3 - prawdopodobnie pochodzi z Grande Punto
3. Potrzebuję pomocy w temacie podłączenia....

Jak pięknie mogło by to wyglądać.... :smutny

Tymczasem jak to radio z GRANDE PUNTO to nie podłączysz do LINEI. Próbowali... było na forum.


A jednak można tylko trzeba ominąć co nie co


Skoro twierdzisz, że można, to może uchyliłbyś nieco rąbka tajemnicy i przekazał tą wiedzę tajemną, jak tej sztuki dokonać :? Bo jak na razie to wygląda tak:
Wpadasz na forum, ani me, ani be, walisz posta od razu na zasadzie: "dawać mi tu info" nie dając kompletnie nic od siebie, o mało precyzyjnym przekazie swoich żądań nie wspomnę... Forum to skarbnica wiedzy, ale wiedzę przekazujemy sobie tutaj w dwie strony.

25gaga60 napisał(a):
Podłączyłem radio pod fabryczne ISO i radio trzeba samemu włączyć i wyłączyć
Oczywiście zmieniłem oprogramowanie w radiu ( może nie ja )
I mam prośbę jak podłączyć ISO w kostce odpinając kabelki szyny can


ISO to jest standard ogólny, nie tylko fabryczny w Fiacie. Kostka podłączeniowa w Linei spokojnie pasuje do radia od GP i z resztą nie tylko tego, ale do tych aftermarket również. Z tego co pamiętam, do aftermarketowych trzeba dorabiać dodatkowe zasilanie do podtrzymania pamięci radia. Jest tylko jedno ALE: mówimy tutaj o instalacji w jakiej wersji wyposażeniowej samochodu :? Bo teoretycznie jest tak: wersje, które były wyposażone w fabryczne radio, mają podejście z szyną CAN w kostce, wersje, które nie posiadały radia, powinny mieć kostkę ISO bez szyny CAN ale z dodatkowym zasilaniem pamięci w radiu. I teraz mogą się pojawić przeróbki w kostce: do wersji auta, która nie była wyposażona fabrycznie w radio chcemy podłączyć fabryczne radio oraz w wersji z fabrycznym radiem zmienić radio na aftermarketowe.

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 6 sty 2017, o 08:21 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 11 gru 2016, o 08:13
Posty: 9
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Jak koledzy twierdza ze nie da rady to powiem tak
Miałem w lince radio Bosch CD zamieniłem na Blaupunkt MP3
Bosch był podpięty pod szyne can . Znalazłem gościa który zmienił wsad w eeprom 95325 i teraz radio musze samemu włączać i wyłączać
Jak kupiłem blaupukta pokazywał się napis canchech
I jak teraz podłączyć radio żeby po zapaleniu auta radio samoistnie się włączało i po zgaszeniu auta samo się wyłączało

Ktoś z WAS napisał ze za mało informacji !!!!
Mam nadzieje że napisałem prostym językiem
Pozdrawiam serdecznie WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW FIATA LINEA


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   118000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 6 sty 2017, o 13:13 
Online
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2012, o 03:19
Posty: 259
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo : 7 razy
Otrzymał Piw: 15 razy
Kolego , myślę że te wykrzykniki są conajmniej nie na miejscu . A informacje podawane przez Ciebie faktycznie nie ulatwialy zadania . Jeśli masz takiego dobrego magika , to zwróć się do niego . Szukając info tutaj , daj sobie pomóc . Pozdrawiam :)


Ostatnio edytowano 7 sty 2017, o 01:18 przez zibi186, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   120000   Silnik:   1.4 T.-jet + lpg   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 6 sty 2017, o 21:24 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 15:17
Posty: 3678
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 241 razy
Otrzymał Piw: 328 razy
zibi186 napisał(a):
Jeśli masz takiego dobrego magika , to zwróć się do niego . Szukając info tutaj , daj sobie pomóc . Pozdrawiam :)

:eot Ostatnio byłem zainteresowany pewnym tematem dotyczącym silnika diesla. U nas nie poruszaliśmy tego, więc chciałem skorzystać z innego (przypadkowego) forum.
Więcej tego nie zrobię, właśnie z uwagi na sposób prowadzonej dyskusji. Jedni próbowali coś doradzić (w miarę swojej wiedzy), natomiast pytający udowadniali jacy oni są głupi. Bardzo podobnie wygląda ten wątek, który odbiega od naszych "normalnych" zachowań. Nie moją rolą jest kogokolwiek pouczać, ale na tym forum obowiązują jednak zasady, które odróżniają Nas od innych. Może nie jesteśmy alfami i omegami i nie każdy temat umiemy rozwiązać, ale nie można nam zarzucić, że się nie staramy. Nawet jak czasami jesteśmy śmieszni.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   197000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 6 sty 2017, o 23:16 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4927
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 329 razy
smak56 bardzo słusznie prawi :pivo
Wracając do meritum - nie pamiętam, aby w Linei było montowane kiedykolwiek radio firmy BOSCH... :oj Z mojej wiedzy wynika, że były to Blapunkty (z i bez MP3), w Grande Punto czasem zdarzał się Grundig.
Odpowiadając na pytanie:
25gaga60 napisał(a):
Jak kupiłem blaupukta pokazywał się napis canchech
I jak teraz podłączyć radio żeby po zapaleniu auta radio samoistnie się włączało i po zgaszeniu auta samo się wyłączało

Jeśli mówimy o fabrycznym radiu, to funkcja ta (plus kilka innych) realizowana jest właśnie przez szynę CAN. Niestety, radio nie ma osobnego napięcia, które mówiłoby o tym, że właśnie włączyliśmy zapłon (czyli tzw. plus po stacyjce). Stąd też obawiam się, że po całkowitym odcięciu CANa radio w ogóle przestanie chcieć z nami współpracować :oj Ale to są jedynie moje domysły, osobiście nie miałem jeszcze okazji tego sprawdzić.
25gaga60 napisał(a):
Ktoś z WAS napisał ze za mało informacji !!!!
Mam nadzieje że napisałem prostym językiem
Pozdrawiam serdecznie WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW FIATA LINEA

Owszem, językiem dość prostym, jednakże mało precyzyjnym :ink Również serdeczne pozdrowienia dla Ciebie, jako (mam nadzieję) zadowolonego użytkownika wozidła, jakim jest Fiat Linea :pivo

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 7 sty 2017, o 07:08 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 11 gru 2016, o 08:13
Posty: 9
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Do kolegi który mówi ze linea nie miała Boscha
To jednak u mnie było zamontowane jak się nie mylę Bosch CD 323d ,ale zostało sprzedane dlatego dokładnie nie pamiętam
Pozdrawiam klubowiczów


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   118000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2010    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Rafcio i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]