podmiana radia

Gra muzyka
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6170
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 21 lis 2016, 6:53

Te boczne chyba ucinałem. Zatrzaski wchodzą pod krawędzie panelu klimy i nawiewów. To one trzymają na miejscu ramkę i radio, dlatego tak się ją ciężko montuje. Mnie na dodatek kolor nie pasuje do reszty konsoli.

Awatar użytkownika
temp
klubowicze
klubowicze
Posty: 106
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 63500
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

temp

Post autor: temp » 21 lis 2016, 7:34

No tak, ale kojarzysz jak montowałeś? Bo którąś stronę (dół lub górę) trzeba włożyć najpierw, a potem tę drugą wcisnąć już na "chama" :)

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6141
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: podmiana radia

Post autor: Tomek » 21 lis 2016, 9:19

temp pisze:No ale o ile te boczne zatrzaski faktycznie być może nie muszą nigdzie "wskakiwać", o tyle ten górny kołek z pierwszego zdjęcia najzwyczajniej w świecie nie pozwala na dociśnięcie tej ramki do górnej krawędzi deski - no bo jak?
Po drugie - oczywiście powyższe wnioski wyciągnąłem już po fakcie, gdy wcześniej siłując się z tą ramką połamałem obydwa górne zatrzaski... :zdiwiony
A pamiętasz może, czy zaczynałeś od zahaczenia góry i kończyłeś na wciskaniu dołu, czy odwrotnie? Bo te górne zaczepy to mi pękły w dwie minuty, a próbowałem właśnie odwrotnie, czyli włożyłem dół i próbowałem zatrzasnąć górę. Pytam, bo chyba zamówię drugą ramkę i odpiłuję to, co nie pozwala na jej włożenie, ale nie chciałbym jej znowu połamać :smutny
No i może pamiętasz też, gdzie kupiłeś tę ramkę? W ASO? Jeśli przez Allegro, to może dojdziesz, u którego sprzedawcy?
Ramkę kupowałem na alle przy okazji kupowania głośników na tył od sprzedawcy z Łodzi.. RADIOWERAMKILODZ.
Link... http://allegro.pl/ramka-radiowa-fiat-gr ... 12059.html

Zakładanie ramki zaczynałem od góry, a potem męczyłem się z wyginaniem jej aby dolne zaczepy weszły na swoje miejsce.

Nie jestem pewien czy wiesz, że pomiędzy ramką, tak samo zresztą jak oryginalnym radiem, a górnym i dolnym panelem konsoli środkowej powinna być delikatna szpara. Ramka nie dochodzi ściśle do reszty elementów. Ten górny kołek jest potrzebny raczej do tego żeby ta szpara była równa.
Popatrz jeszcze na zdjęcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6170
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 21 lis 2016, 9:55

Widzę że kolor pasuje, może zrobię u siebie podmiankę.

Awatar użytkownika
temp
klubowicze
klubowicze
Posty: 106
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 63500
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp » 21 lis 2016, 10:29

Tomek pisze:Ramkę kupowałem na alle przy okazji kupowania głośników na tył od sprzedawcy z Łodzi.. RADIOWERAMKILODZ.
Link... http://allegro.pl/ramka-radiowa-fiat-gr ... 12059.html

Zakładanie ramki zaczynałem od góry, a potem męczyłem się z wyginaniem jej aby dolne zaczepy weszły na swoje miejsce.

Nie jestem pewien czy wiesz, że pomiędzy ramką, tak samo zresztą jak oryginalnym radiem, a górnym i dolnym panelem konsoli środkowej powinna być delikatna szpara. Ramka nie dochodzi ściśle do reszty elementów. Ten górny kołek jest potrzebny raczej do tego żeby ta szpara była równa.
Popatrz jeszcze na zdjęcie.
Czyli jak rozumiem Ty też miałeś te wszystkie zatrzaski/kołki i wcisnąłeś tę ramkę bez żadnych przeróbek? Przecież te boczne naprawdę nie mają gdzie wejść...?

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6141
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: podmiana radia

Post autor: Tomek » 21 lis 2016, 10:39

Nic nie przerabiałem, i z trudem ale weszło.

Awatar użytkownika
temp
klubowicze
klubowicze
Posty: 106
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 63500
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp » 21 lis 2016, 12:40

Hmm, oryginał w ASO 100 zł, a pewnie będzie z nim ten sam problem... No nic, zamówię jeszcze jedną ramkę przez internet, ale tym razem zajadę do lokalnego serwisu car-audio, oni twierdzą, że zamontują bez problemu :luzak

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6141
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: podmiana radia

Post autor: Tomek » 21 lis 2016, 13:08

Leży mi w garażu oryginalna ramka, tylko że czarna. Był plan żeby ją pomalować w antracyt, lecz z tego projektu zrezygnowałem gdyż nie wiedzieć czemu ramka radioodtwarzacza nie mieści się w otwór oryginalnego elementu konsoli.

Awatar użytkownika
temp
klubowicze
klubowicze
Posty: 106
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 63500
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp » 21 lis 2016, 14:00

Hmm, do tej nieoryginalnej to przynajmniej półkieszeń mojego Pioneera pasuje :zlośnik

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6170
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 27 lis 2016, 0:39

Sprawdziłem, te boczne zatrzaski trzeba uciąć, bo inaczej góra ramki nie będzie równo z panelem nawiewów. Widać to na zdjęciu Tomka. Ramkę wciskasz najpierw górą, potem dół.

Awatar użytkownika
temp
klubowicze
klubowicze
Posty: 106
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 63500
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

temp

Post autor: temp » 27 lis 2016, 6:04

No właśnie kuźwa... A ja już wbiłem ją "na chama" w serwisie car audio, i jeszcze mi chłopak złapał to z jednej strony od wewnątrz małą śrubką, bo jeden z górnych zaczepów zdążył pęknąć... No i oczywiście odstaje na górze. Cóż, czeka mnie chyba zakup trzeciej ramki... :przykry Dzięki za info! :ok)

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość