Teraz jest 23 mar 2017, o 13:15


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: podmiana radia
PostNapisane: 21 lis 2016, o 06:53 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 07:34
Posty: 6096
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 221 razy
Otrzymał Piw: 227 razy
Te boczne chyba ucinałem. Zatrzaski wchodzą pod krawędzie panelu klimy i nawiewów. To one trzymają na miejscu ramkę i radio, dlatego tak się ją ciężko montuje. Mnie na dodatek kolor nie pasuje do reszty konsoli.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   130000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: temp
PostNapisane: 21 lis 2016, o 07:34 
Offline
Daję radę
Daję radę
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2016, o 22:52
Posty: 91
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
No tak, ale kojarzysz jak montowałeś? Bo którąś stronę (dół lub górę) trzeba włożyć najpierw, a potem tę drugą wcisnąć już na "chama" :)

_________________
RS Fotografia


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   55500   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: podmiana radia
PostNapisane: 21 lis 2016, o 09:19 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5977
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 198 razy
Otrzymał Piw: 184 razy
temp napisał(a):
No ale o ile te boczne zatrzaski faktycznie być może nie muszą nigdzie "wskakiwać", o tyle ten górny kołek z pierwszego zdjęcia najzwyczajniej w świecie nie pozwala na dociśnięcie tej ramki do górnej krawędzi deski - no bo jak?
Po drugie - oczywiście powyższe wnioski wyciągnąłem już po fakcie, gdy wcześniej siłując się z tą ramką połamałem obydwa górne zatrzaski... :zdiwiony
A pamiętasz może, czy zaczynałeś od zahaczenia góry i kończyłeś na wciskaniu dołu, czy odwrotnie? Bo te górne zaczepy to mi pękły w dwie minuty, a próbowałem właśnie odwrotnie, czyli włożyłem dół i próbowałem zatrzasnąć górę. Pytam, bo chyba zamówię drugą ramkę i odpiłuję to, co nie pozwala na jej włożenie, ale nie chciałbym jej znowu połamać :smutny
No i może pamiętasz też, gdzie kupiłeś tę ramkę? W ASO? Jeśli przez Allegro, to może dojdziesz, u którego sprzedawcy?


Ramkę kupowałem na alle przy okazji kupowania głośników na tył od sprzedawcy z Łodzi.. RADIOWERAMKILODZ.
Link... http://allegro.pl/ramka-radiowa-fiat-grande-punto-linea-antracyt-i6599312059.html

Zakładanie ramki zaczynałem od góry, a potem męczyłem się z wyginaniem jej aby dolne zaczepy weszły na swoje miejsce.

Nie jestem pewien czy wiesz, że pomiędzy ramką, tak samo zresztą jak oryginalnym radiem, a górnym i dolnym panelem konsoli środkowej powinna być delikatna szpara. Ramka nie dochodzi ściśle do reszty elementów. Ten górny kołek jest potrzebny raczej do tego żeby ta szpara była równa.
Popatrz jeszcze na zdjęcie.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: podmiana radia
PostNapisane: 21 lis 2016, o 09:55 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 07:34
Posty: 6096
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 221 razy
Otrzymał Piw: 227 razy
Widzę że kolor pasuje, może zrobię u siebie podmiankę.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   130000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: podmiana radia
PostNapisane: 21 lis 2016, o 10:29 
Offline
Daję radę
Daję radę
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2016, o 22:52
Posty: 91
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Tomek napisał(a):
Ramkę kupowałem na alle przy okazji kupowania głośników na tył od sprzedawcy z Łodzi.. RADIOWERAMKILODZ.
Link... http://allegro.pl/ramka-radiowa-fiat-grande-punto-linea-antracyt-i6599312059.html

Zakładanie ramki zaczynałem od góry, a potem męczyłem się z wyginaniem jej aby dolne zaczepy weszły na swoje miejsce.

Nie jestem pewien czy wiesz, że pomiędzy ramką, tak samo zresztą jak oryginalnym radiem, a górnym i dolnym panelem konsoli środkowej powinna być delikatna szpara. Ramka nie dochodzi ściśle do reszty elementów. Ten górny kołek jest potrzebny raczej do tego żeby ta szpara była równa.
Popatrz jeszcze na zdjęcie.

Czyli jak rozumiem Ty też miałeś te wszystkie zatrzaski/kołki i wcisnąłeś tę ramkę bez żadnych przeróbek? Przecież te boczne naprawdę nie mają gdzie wejść...?

_________________
RS Fotografia


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   55500   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: podmiana radia
PostNapisane: 21 lis 2016, o 10:39 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5977
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 198 razy
Otrzymał Piw: 184 razy
Nic nie przerabiałem, i z trudem ale weszło.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: podmiana radia
PostNapisane: 21 lis 2016, o 12:40 
Offline
Daję radę
Daję radę
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2016, o 22:52
Posty: 91
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Hmm, oryginał w ASO 100 zł, a pewnie będzie z nim ten sam problem... No nic, zamówię jeszcze jedną ramkę przez internet, ale tym razem zajadę do lokalnego serwisu car-audio, oni twierdzą, że zamontują bez problemu :luzak

_________________
RS Fotografia


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   55500   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: podmiana radia
PostNapisane: 21 lis 2016, o 13:08 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5977
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 198 razy
Otrzymał Piw: 184 razy
Leży mi w garażu oryginalna ramka, tylko że czarna. Był plan żeby ją pomalować w antracyt, lecz z tego projektu zrezygnowałem gdyż nie wiedzieć czemu ramka radioodtwarzacza nie mieści się w otwór oryginalnego elementu konsoli.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: podmiana radia
PostNapisane: 21 lis 2016, o 14:00 
Offline
Daję radę
Daję radę
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2016, o 22:52
Posty: 91
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Hmm, do tej nieoryginalnej to przynajmniej półkieszeń mojego Pioneera pasuje :zlośnik

_________________
RS Fotografia


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   55500   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: podmiana radia
PostNapisane: 27 lis 2016, o 00:39 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 07:34
Posty: 6096
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 221 razy
Otrzymał Piw: 227 razy
Sprawdziłem, te boczne zatrzaski trzeba uciąć, bo inaczej góra ramki nie będzie równo z panelem nawiewów. Widać to na zdjęciu Tomka. Ramkę wciskasz najpierw górą, potem dół.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   130000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: temp
PostNapisane: 27 lis 2016, o 06:04 
Offline
Daję radę
Daję radę
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2016, o 22:52
Posty: 91
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
No właśnie kuźwa... A ja już wbiłem ją "na chama" w serwisie car audio, i jeszcze mi chłopak złapał to z jednej strony od wewnątrz małą śrubką, bo jeden z górnych zaczepów zdążył pęknąć... No i oczywiście odstaje na górze. Cóż, czeka mnie chyba zakup trzeciej ramki... :przykry Dzięki za info! :ok)

_________________
RS Fotografia


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   55500   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]