Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Gra muzyka
marcin83c
klubowicz
klubowicz
Posty: 128
Rejestracja: 23 cze 2014, 8:03
Przebieg: 67500
Silnik: 1.4 16V T-jet LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: marcin83c » 03 kwie 2015, 12:11

Poprzedni właściciel mojej Liny miał chyba długie paznokcie i mam podrapane 4 przyciski na radiu, a dokładniej zdrapana czarna farba. wygląda to brzydko, czy ktoś może wie czy jest sposób na ich odnowienie? Może ktoś się w tym specjalizuje?
Obrazek

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3375
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 19000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: ślimak » 03 kwie 2015, 12:52

Ja mam wytarte 1 2 5 . Myslalem nad zakupem jakiegoś "dawcy". Chyba innej metody nie będzie.
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Phyt0n
klubowicz
klubowicz
Posty: 113
Rejestracja: 05 lut 2015, 19:19
Przebieg: 0
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: Phyt0n » 03 kwie 2015, 22:31

hmm ... ceny fabrycznego radia na allegro wychodza tyle co nieoryginalnego, ale markowego ... poza tym wszystkie wystawione maja poprzecierane klawisze ...
gdyby nie to ze sterowanie w kierownicy mi sie podoba to bym wymienil na nieoryginal ... :)

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 1635
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: leszek1234 » 04 kwie 2015, 12:40

A może czarna , zadrukowana folia samoprzylepna - jak do klawiatur polisingowych komputerów nie-QWERTY . Z tym mam pozytywne doświadczenie.

marcin83c
klubowicz
klubowicz
Posty: 128
Rejestracja: 23 cze 2014, 8:03
Przebieg: 67500
Silnik: 1.4 16V T-jet LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: marcin83c » 20 kwie 2015, 19:05

Czy w Punto było takie samo radio jak w Linie? Może chociaż przyciski maja taki sam wymiar? wie ktoś :zmieszany
Obrazek

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3375
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 19000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: ślimak » 20 kwie 2015, 19:17

marcin83c pisze:Czy w Punto było takie samo radio jak w Linie? Może chociaż przyciski maja taki sam wymiar? wie ktoś :zmieszany
Wymiary są te same.
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2094
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson » 20 kwie 2015, 19:46

ślimak pisze:
marcin83c pisze:Czy w Punto było takie samo radio jak w Linie? Może chociaż przyciski maja taki sam wymiar? wie ktoś :zmieszany
Wymiary są te same.
I chyba na tym kończą się podobieństwa :oj
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3375
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 19000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: ślimak » 20 kwie 2015, 19:47

No bo reszta to kicha. Chyba że robić przeciepa bebechów
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2094
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson » 22 lis 2015, 17:38

Co może być przyczyną nie grania obydwu tylnych głośników? Wiązka/wiązki za kostką?
Jakoś mi się nie uśmiecha ciągnąć nowych kabli do tylnych głośników :/ .
Same głośniki sprawdziłem - sprawne, radio sprawdzone- z "tyłów" sygnał wychodzi, kostka ok, sprawdzona. Dziwne, że jednocześnie przestały działać tylne :(.
Wiązki w drzwiach też sprawdzone.
Pozdrawiam. Adam.
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5997
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: emmer » 23 lis 2015, 8:13

No niestety wychodzi ze gdzies kable się skończyły. Co bym ja zrobił? Stary głośnik, kawałek przewodu i szukał malymi odcinkami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6344
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: Tomek » 23 lis 2015, 9:45

Ja wiem że to idiotyczne, ale weź sprawdź czy Ci ktoś w ustawieniach nie przedstawił fadera tylko na przód... no bo kable nie kończą się z dnia na dzień, i to po obu stronach na raz.

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2094
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson » 23 lis 2015, 10:34

To akurat wykluczone, właśnie tak odkryłem, że tył nie gra - fader strzałka w dół ( czyli tył ).
Pozdrawiam. Adam.
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 4308
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 217500
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: smak56 » 23 lis 2015, 14:17

adamson pisze: że tył nie gra - fader strzałka w dół ( czyli tył ).
Miałem takie samo pytanie jak Tomek, ale mnie wyprzedził. I cyferka na ile?
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2094
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson » 23 lis 2015, 14:47

? Jak na ile ? Zakładając, że 0 to jest 50 % przód /50 % tył , gra tylko przód. Ujmując faderem (strzałka w dół), przód się osłabia, a tył niezmiennie milczy. Mając na faderze 9 na tył jest prawie cisza, piszę prawie, bo jednak minimalnie przody brzęczą.
Pozdrawiam. Adam.
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 4308
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 217500
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: smak56 » 23 lis 2015, 17:32

adamson pisze: Mając na faderze 9 na tył jest prawie cisza, piszę prawie, bo jednak minimalnie przody brzęczą.
.
Teraz dla mnie wszystko jasne. Szukania trochę będzie, chociaż tak nagle obydwa? :pomysli
smak56
****
Obrazek

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość