Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Gra muzyka
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6386
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: Tomek » 24 lis 2015, 16:09

Z tego co pamiętam to uchwyt do otwierania maski jest po prostu na wcisk.
Ruszając nim na boki najzwyczajniej go wyciągnij.

Awatar użytkownika
marcin24
klubowicz
klubowicz
Posty: 881
Rejestracja: 30 mar 2011, 19:34
Przebieg: 150000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Skoczów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: marcin24 » 24 lis 2015, 23:38

płaskim śrubokrętem podważ
Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2151
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 99500
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson » 08 gru 2015, 17:32

Dzięki za wskazówki jak się tam dostać :ok) . Z powodu notorycznego braku czasu (dodatkowo moja żona wymyśliła jeszcze remont :-<< ), na razie tylko udało mi się dokopać do tej nieszczęsnej złączki (kostki) D 0020, która łączy przednie głośniki z tylnymi .
Wszystko wygląda w porządku, normalnie połączona, nic nie urwane czy przepalone, na pewno gdzieś dalej tkwi przyczyna :oj . Ciekawostka, jak się kostkę rozłączy nie grają również przednie głośniki :pomysli .
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5997
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: emmer » 09 gru 2015, 8:01

A podpiąłeś jaki glosnik bezposrednio pod kostkę? To by dalo odpowiedz czy odcinek od kostki do tylnich glosnikow jest ok.
Obrazek

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2151
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 99500
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson » 09 maja 2016, 21:42

Dzisiaj próbowałem znaleźć przyczynę niegrających głośników w tylnych drzwiach, pół dnia rozbierania plastików wnętrza i dupa. Instalacja od radia do złączki w lewym progu sprawna, od złączki w stronę tylnych drzwi coś musi być skopane. Głośniki sprawne na 100 %, sprawdzone, wiązki w przelotce drzwi nie uszkodzone mechanicznie. Myślałem, że "zrobienie" nowej instalacji do tyłu będzie proste, ale nic podobnego, żeby to zrobić musiałbym chyba wybebeszyć pół auta ! A tu jeszcze przelotka w drzwiach i kostka przyłączeniowa do przeróbki, chyba dam se spokój. Przecież na tyle prawie w ogóle nie jeżdżę, jednak wkurza mnie to.
Gdyby nie to, że mam tylną półkę z roletą z emotiona to bym jakieś głośniki w nią dołożył (chociaż szkoda pewnie by mi było ją dziurawić otworami).
Pozdrawiam. Adam.
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5997
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: emmer » 10 maja 2016, 8:25

puść przewody od samego radia do głośników. chyba najprostsze rozwiązanie a koszt niewielki.
Obrazek

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2151
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 99500
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson » 10 maja 2016, 10:08

Tak też chciałem zrobić, ale żeby przedostać się z kablem do drzwi trzeba rozebrać plastiki ze środkowego słupka, za pasem bezpieczeństwa, przerobić w kostce, ach, na razie mi się nie odechciewa.

Jak sobie przypomnę jak w pandzie było, przelotka przy drzwiach i tyle, żadnych złączek .

Pozdrawiam. Adam.
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

wojtekmik1989
Nowy
Nowy
Posty: 27
Rejestracja: 12 lut 2017, 17:23
Przebieg: 149000
Silnik: 1.4 16v turbo
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Bystrzyca Kłodzka
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: wojtekmik1989 » 17 lut 2017, 17:33

witam mam taki o to problem z radiem a mianowicie chodzi o pekniety panel od radia (mysle ze komus przy probie wyciagniecia poprostu peklo) pytanie jest takie czy mozna wymienic sam panel czy musialbym kupic cale radio??p.s zrobilem zdjecie zeby lepiej naswietlic problem ale nie wiem jak je dodac :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6546
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 17 lut 2017, 18:03

Musisz kupić całe radio i podmienić panel.

wojtekmik1989
Nowy
Nowy
Posty: 27
Rejestracja: 12 lut 2017, 17:23
Przebieg: 149000
Silnik: 1.4 16v turbo
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Bystrzyca Kłodzka
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: wojtekmik1989 » 17 lut 2017, 18:14

dzieki wielkie kolego ;)

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 4418
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 221555
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: smak56 » 17 lut 2017, 18:24

Nie wiem czy można ingerować w sam panel. Gdyby można było przekładać pokrętła i przyciski to znalazłem najtaniej na all.. http://allegro.pl/oryginalny-radioodtwa ... 65858.html
smak56
****
Obrazek

wojtekmik1989
Nowy
Nowy
Posty: 27
Rejestracja: 12 lut 2017, 17:23
Przebieg: 149000
Silnik: 1.4 16v turbo
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Bystrzyca Kłodzka
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: wojtekmik1989 » 18 lut 2017, 13:15

dzieki wielkie kolego :)

-- 20 lut 2017, o 22:53 --

a moze orientuje sie ktos czy mozna przekladac te przyciski??

Awatar użytkownika
Sebek
klubowicz
klubowicz
Posty: 1030
Rejestracja: 04 sty 2014, 20:09
Przebieg: 80000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2012
Lokalizacja: Pszów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: Sebek » 20 mar 2017, 22:21

Dziś radio fabryczne zaczęło fiksować, a mianowicie nie wyłącza się po zgaszeniu silnika, i wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Trzeba je zgasić na pokrętle. Miał ktoś taki przypadek?
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 4418
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 221555
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: smak56 » 20 mar 2017, 23:37

W ustawieniach zaprogramuj 00 min. Może się przestawiło na 20 min (ja mam 60 min).
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 1657
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: leszek1234 » 21 mar 2017, 7:47

Sebek - jedyne wytłumaczenie to to, co napisał smak56.

A ja z innym pytaniem - czy jest możliwość wyrównania poziomu głośności pomiędzy radiem a MP3, bo ja już próbowałem chyba wszystkiego. Radio gra mi dużo ciszej i jak kończę jazdę z włączonym radiem a potem uruchamiam auto i startuje jako pierwsze MP3 to można ogłuchnąć. Jak sam w trakcie jazdy zmieniam, to nie jest to uciążliwe. Co ciekawe, mp3 to pendrive włączony w moduł Bleu&Me a poziom głośności ( w stosunku do głośności radia) komend głosowych i dźwięku z telefonu można łatwo ustawiać w menu radia, a na mp3 to nie działa.

ODPOWIEDZ