Teraz jest 25 sty 2017, o 00:14


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 29 paź 2016, o 13:46 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3062
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 209 razy
smak56 napisał(a):
mwas napisał(a):
Może załapało zomne luty na połączeniu wyświetlacza :pomysli

Będę sytuację monitorował (jak MON okręty na Bałtyku :ryczy )


Może zadzwonię do Antoniego :ryczy

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 29 paź 2016, o 16:26 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 4 gru 2009, o 20:04
Posty: 3337
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo : 135 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
Chciałoby się powiedzieć"przypadek" :ink

_________________
LINEA 1.4 8V DYNAMIC


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   92000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 30 paź 2016, o 01:38 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 15:17
Posty: 3651
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 240 razy
Otrzymał Piw: 323 razy
will napisał(a):
Chciałoby się powiedzieć"przypadek" :ink

Coś jest na rzeczy, gdyż dzisiaj na wyświetlaczu zawiesiła się siła głosu. Po chwili wszystko znów :ok). (Monitoruję!)

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   196000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 5 sty 2017, o 22:58 
Offline
Spoko gość
Spoko gość

Dołączył(a): 16 paź 2016, o 22:50
Posty: 183
Lokalizacja: Sławków
Postawił Piwo : 5 razy
Otrzymał Piw: 9 razy
Dzisiaj troszkę chwycił mróz, postanowiłem, że pod domem zgasze radio żeby przy odpaleniu nie pobierali zbędnej energii. Otworzyłem linijkę z pilota otworzyłem drzwi a radyjko samo entuzjastycznie przywitało mnie muzyka, miał ktoś tak??

_________________
Fiat 125p, Polonez Atu, Fiat Palio, Fiat Cinquecento, Fiat Punto II no i Linijka


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   131313   Silnik:   1.4 8V+lpg   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 09:38 
Offline
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 12:07
Posty: 3323
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo : 167 razy
Otrzymał Piw: 113 razy
skory85 napisał(a):
Dzisiaj troszkę chwycił mróz, postanowiłem, że pod domem zgasze radio żeby przy odpaleniu nie pobierali zbędnej energii. Otworzyłem linijkę z pilota otworzyłem drzwi a radyjko samo entuzjastycznie przywitało mnie muzyka, miał ktoś tak??


Przypuszczam że podczas mrozu z liny zrobiła się wersja "exclusive" i teraz będzie witał Cię muzyką :ryczy

_________________
Obrazek Anonymous Pozdrowienia dla Ciebie !


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   73000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 11:17 
Offline
Spoko gość
Spoko gość

Dołączył(a): 16 paź 2016, o 22:50
Posty: 183
Lokalizacja: Sławków
Postawił Piwo : 5 razy
Otrzymał Piw: 9 razy
Powiadasz, ze owacyjne witanie mojej osoby :banan

_________________
Fiat 125p, Polonez Atu, Fiat Palio, Fiat Cinquecento, Fiat Punto II no i Linijka


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   131313   Silnik:   1.4 8V+lpg   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 13:40 
Online
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2012, o 03:19
Posty: 203
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo : 6 razy
Otrzymał Piw: 8 razy
Skory 85 ,
"Dzisiaj troszkę chwycił mróz, postanowiłem, że pod domem zgasze radio żeby przy odpaleniu nie pobierali zbędnej energii." - jeśli się nie mylę to radio podczas odpalania jest wylączone , po odpaleniu rusza ponownie . Pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   120000   Silnik:   1.4 T.-jet + lpg   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 17:49 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4889
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Jeśli mówimy o radiu fabrycznym, to powinno być tak: auto odpalone, radio gra - gasimy auto, radio się wyłącza, po ponownym przekręceniu kluczyka radio samoczynnie się włącza. Auto odpalone, ręcznie wyłączamy radio i gasimy silnik. Po ponownym przekręceniu kluczyka radio jest wyłączone, po odpaleniu nadal wyłączone. Przy zgaszonym silniku włączamy radio, wtedy gra przez 20 min i samo się wyłącza. Jeśli sami wyłączymy radio wcześniej, wtedy przy przekręceniu kluczyka radio się nie włączy.

Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 18:17 
Offline
Spoko gość
Spoko gość

Dołączył(a): 16 paź 2016, o 22:50
Posty: 183
Lokalizacja: Sławków
Postawił Piwo : 5 razy
Otrzymał Piw: 9 razy
Koledzy. Radio było wyłączone a kluczyki były w mojej rece, otworzyłem drzwi i nagle mnie muzyka przywitała. Wcześniej przed zgaszeniem auta wyłączyłem radio guzikiem potencjometra.

_________________
Fiat 125p, Polonez Atu, Fiat Palio, Fiat Cinquecento, Fiat Punto II no i Linijka


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   131313   Silnik:   1.4 8V+lpg   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 19:40 
Online
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2012, o 03:19
Posty: 203
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo : 6 razy
Otrzymał Piw: 8 razy
Mwas , chodzilo mi o to że podczas samego rozruchu silnika radio również się wylącza tzn.że nie gra nieprzerwanie od momentu pierwszego przekrecenia kluczyka w stacyjce poprzez czas rozruchu i dalej . Czy się mylę ?
A to , co przytrafilo się koledze skory85 to bez wątpienia radosne powitanie wlasciciela przez wdzięczną linkę :) :)
Pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   120000   Silnik:   1.4 T.-jet + lpg   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 21:37 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 15:17
Posty: 3651
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 240 razy
Otrzymał Piw: 323 razy
Maciek napisał, że tak powinno być. Ale nasze samochody to nie jakaś tam seria robotów! One są nieprzewidywalne, stroją fochy, cieszą się itd. Moje radio tylko część tych zachowań posiada w innych zachowuje się odmiennie. Już kiedyś pisałem, że przeskoczyło z 20 min na 60. Po wyłączeniu zapłonu nigdy nie gaśnie, chyba że wyłączę sam (lub 60 min). Czasami po przekręceniu (włączenie) stacyjki się włączy, a czasami nie. Zawsze kiedy stawiam na parkingu, najpierw wyłączam auto, a później dopiero radio. W chwili rozruchu, radio przygasa (nigdy się nie wyłącza) :lacha . Twierdzę, że TTTM i się nie stresuję :luzak

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   196000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 22:16 
Online
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2012, o 03:19
Posty: 203
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo : 6 razy
Otrzymał Piw: 8 razy
Smak56 , u mnie wygląda to tak że gdybym na przyklad po przekręceniu stacyjki w pierwsze polozenie włączył "mute" w radiu , to już po uruchomieniu silnika radio znowu gra . Dlatego , oraz z powodu wygaszenia wyswietlacza podczas samego rozruchu pomyslalem , że następuje jakby restart radia czyli ponowne włączenie - stąd wziąl się wniosek że podczas samego rozruchu radio jest jednak wyłączone przez komputer . Oczywiście jesli się mylę i chwilowy zanik napięcia w radiu podczas uruchamiania silnika nie jest spowodowany funkcją komputera a jedynie efektem duzego poboru prądu przez rozrusznik , to nie jest to oczywiscie powód do stresu :) Sorry , jeśli kogoś wprowadzilem w błąd. Pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   120000   Silnik:   1.4 T.-jet + lpg   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 22:25 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 15:17
Posty: 3651
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 240 razy
Otrzymał Piw: 323 razy
zibi186 napisał(a):
że następuje jakby restart radia czyli ponowne włączenie - stąd wziąl się wniosek że podczas samego rozruchu radio jest jednak wyłączone przez komputer . Oczywiście jesli się mylę i chwilowy zanik napięcia w radiu podczas uruchamiania silnika nie jest spowodowany funkcją komputera a jedynie efektem duzego poboru prądu przez rozrusznik , to nie jest to oczywiscie powód do stresu :)

Jak dla mnie to wprowadzasz bardzo dużo wiedzy, której ja nie "kumam" :ryczy Dla mnie jak radio jest włączone po przekręceniu stacyjki na I (raz jest innym razem nie), to jak przekręcę na zapłon II i przygaśnie na chwilę, to nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak robi. I nie wnikam w to, bo po co? :lacha

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   196000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 22:40 
Online
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2012, o 03:19
Posty: 203
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo : 6 razy
Otrzymał Piw: 8 razy
Smak 56 , kolega Skory 85 napisal wczesniej , że wylączyl radio aby przy odpaleniu nie pobieralo zbędnej energii . Dlatego napisalem że w/g mnie radio podczas samego rozruchu silnika jest wyłączone, czyli nie pobiera energii. Bylem przekonany że tak jest . Cóż , mylić się jest rzeczą ludzką podobno . :-<<
Pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   120000   Silnik:   1.4 T.-jet + lpg   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 sty 2017, o 23:04 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4889
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Radio podczas rozruchu jest wyłączane, ale mam wrażenie, że nie przez komputer a przez zwykły duży pobór prądu przez rozrusznik :ink Chociaż może być to oczywiście realizowane przez komputer, ale jeśli tak, to czemu konstruktorzy nie zrobili tego samego ze światłami :? :pomysli Tutaj bardziej by się to przydało, bo nie dość, że ciągnął prąd to jeszcze dostają po dupie przez wachnięcie napięcia przy rozruchu :oj

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]