Teraz jest 28 maja 2017, o 22:26


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 23 lut 2013, o 15:54 
Offline
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 01:21
Posty: 2222
Lokalizacja: POZ
Postawił Piwo : 353 razy
Otrzymał Piw: 229 razy
Nie za ma co smak56 :pivo ! Najważniejsze, że wszystko działa :ink


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   153000   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 30 kwi 2013, o 22:15 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sty 2011, o 12:10
Posty: 509
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo : 13 razy
Otrzymał Piw: 14 razy
smak56 ta "filipinka" dotarła i do mnie, tyle że nie tak złośliwej postaci. Wczoraj jak odpalałem auto, chyba też poszedł strzał z alternatora i wszystkie ustawienia poszły "się kochać". Od razu pokojarzyłem fakty (Twój przypadek) i sprawdziłem opcje wyłączania - jest normalnie jak fabryka przewidziała (czyli 00/20 min), ale... na wszystkich kanałach trzech zakresów FM (czyli w sumie 18 stacji) mam ustawiony jeden i ten sam program (PR 2); jedna częstotliwość coś koło 98 MHz. Lina chyba stwierdziła że chce posłuchać klasycznej muzyki i sama mi zaprogramowała radio. Takie dziwy :)

_________________
Były: Fiat 126p - 7000 km, Fiat Siena - 124 000 km. Jest: Fiat Linea, moje 1,4 - V6 jadące jak 0,8 (10,95 l/100km).


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1,4 77KM   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 5 maja 2013, o 23:12 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3764
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 246 razy
Otrzymał Piw: 357 razy
Mimo, że spec od helletca stwierdził, że inna przyczyna w moim samochodzie nie mogła mieć miejsca (prócz prądu z alternatora); to jednak jest coś nie tak. Mój kolega, który stał w tym samym miejscu co ja, gdy padło moje radio, miał dziwne zdarzenie. W momencie wyłączenia się Bilbordu (godz. 23.00) ni stąd, ni zowąd, włączyło mu się samoczynnie radio (VW Golf V), stało się to pierwszy raz. Skojarzył to z moim przypadkiem - czary? :pomysli

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 maja 2013, o 09:18 
Offline
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 01:21
Posty: 2222
Lokalizacja: POZ
Postawił Piwo : 353 razy
Otrzymał Piw: 229 razy
A gdyby ktoś stał z rozrusznikiem serca pod tym bilbordem, co Ty smak56 :pomysli ...skoro takie mocne pole elektromagnetyczne (bo cóż innego..?) występuje przy tym ustrojstwie, to muszą to zbadać odpowiednie służby, bo to wpływa raz, że źle dla zdrowotności, a dwa, że wszelkie urządzenia podtrzymujące/regulujące czynności życiowe, także mogą dostać świra (?).
Podtrzymuję wciąż słowa kolegi, który na tą wieść o kolejnej przypadłości spod bilbordu tylko chwycił się za głowę i odparł, że to zwykłe zrządzenie losu i nie możliwością jest, by takie urządzenie miało wpływ na elektronikę. Jeśli kolega w Golfie ma zainstalowane urządzenie typu zestaw głośnomówiący, to ono czasami po wykryciu tel.z włączonym Bluetooth, także może się samo włączyć.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   153000   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 6 maja 2013, o 12:15 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3764
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 246 razy
Otrzymał Piw: 357 razy
Nie kwestionuję wiedzy guru. Z tym ustrojstwem (bilbordem) od dawna walczą okoliczni mieszkańcy. Wielokrotnie byłem świadkiem pomiarów robionych przez....? W wyniku, których obraz przyciemniono, ograniczono nadawanie do godz. 23,00 oraz obłożono (ponoć) nadawców innymi ograniczeniami. Było minęło. :zlośnik Kończąc :eot przyjmijmy, że odczasu do czasu TTTM. :ok) ?

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 19 lis 2013, o 20:11 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2013, o 16:57
Posty: 66
Lokalizacja: Olsztyn
Postawił Piwo : 6 razy
Otrzymał Piw: 3 razy
Wrzucam do tego wątku. Może ktoś z Was się spotkał z taką sytuacją:

Mam audio fabryczne. Tydzień temu przez kilka dni przy wyłączaniu radia gasło podświetlanie radia (i wyłączał się dźwięk), ale na wyświetlaczu za kierownicą zamiast widoku użycia turbiny pojawiał się ekran z logo audio i napisem SEARCH sugerującym ,że radio wyszukuje stacje. Ale radio było wyłączone. Problem nie pojawiał się gdy wyłączałem sprzęt podczas słuchania CD, a tylko podczas kończenia słuchania radia. Oczywiście gdy miałem zamiar pojechać do ASO (samochód na gwarancji) wszystko zaczęło działać OK. Gwarancja kończy mi się za 3 miesiące.

Spotkał ktoś już takie dziwactwo?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   103000   Silnik:   1.4 16V Turbo   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 19 lis 2013, o 20:35 
Offline
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 01:21
Posty: 2222
Lokalizacja: POZ
Postawił Piwo : 353 razy
Otrzymał Piw: 229 razy
musicdra wyjmij radio na 10 min. powinno pomóc. Jak nie, będziemy myśleć dalej. To błąd czytania CAN, nic więcej na mój gust.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   153000   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 20 lis 2013, o 00:38 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2013, o 16:57
Posty: 66
Lokalizacja: Olsztyn
Postawił Piwo : 6 razy
Otrzymał Piw: 3 razy
Dzięki za poradę. Zacznę od zorganizowania sobie chwytaków do radia.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   103000   Silnik:   1.4 16V Turbo   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 20 lis 2013, o 08:59 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5972
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
dwa zagięte druty albo cztery gwoździe. rób zdjęcia jak się znowu cos pojawi, będziesz miał dowód dla ASO

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 28 paź 2016, o 15:37 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3764
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 246 razy
Otrzymał Piw: 357 razy
Cudów c.d. Dzisiaj przez ok. 5 minut zniknęło wyświetlanie na panelu radia. Dokładniej: wyświetlacz się świecił (bursztynek), ale niczego nie wyświetlał. Wszystko działało poprawnie na słuch (głośność, zmiana stacji, B&M) tylko nic nie było widać. Wyświetlacz na zegarach działał prawidłowo. Wyłączenie i włączenia radia niczego nie zmieniło, po czym ni z gruchy ni z pietruchy wszystko wróciło do normy i jest :ok). Znowu TTTM? :pomysli

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 28 paź 2016, o 17:23 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5054
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 250 razy
Otrzymał Piw: 358 razy
A przypadkiem nie wróciło do normy po tym jak się troszkę nagrzało w środku ?

Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   146666   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 28 paź 2016, o 17:37 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3764
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 246 razy
Otrzymał Piw: 357 razy
mwas napisał(a):
A przypadkiem nie wróciło do normy po tym jak się troszkę nagrzało w środku ?

Ależ ono grało cały czas! Wyświetlało - pik - brak wyświetlania. Później jak post wyżej.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 28 paź 2016, o 17:45 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5054
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 250 razy
Otrzymał Piw: 358 razy
Może załapało zomne luty na połączeniu wyświetlacza :pomysli

Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   146666   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 28 paź 2016, o 17:47 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3764
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 246 razy
Otrzymał Piw: 357 razy
mwas napisał(a):
Może załapało zomne luty na połączeniu wyświetlacza :pomysli

Będę sytuację monitorował (jak MON okręty na Bałtyku :ryczy )

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)
PostNapisane: 28 paź 2016, o 17:53 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5054
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 250 razy
Otrzymał Piw: 358 razy
Jakby się to często powtarzało, to trzeba je rozebrać i znaleźć miejsce, w któryn guby styk a następnie je ponprostu przelutować :ink

Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   146666   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]