Moje radio dostało świra (na chwilę)

Gra muzyka
Awatar użytkownika
helletic
klubowicz
klubowicz
Posty: 2223
Rejestracja: 10 mar 2012, 0:21
Przebieg: 177000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2007
Lokalizacja: POZ
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: helletic » 23 lut 2013, 14:54

Nie za ma co smak56 :pivo ! Najważniejsze, że wszystko działa :ink

Awatar użytkownika
karollino
klubowicz
klubowicz
Posty: 529
Rejestracja: 21 sty 2011, 11:10
Przebieg: 106000
Silnik: 1,4 77KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: karollino » 30 kwie 2013, 22:15

smak56 ta "filipinka" dotarła i do mnie, tyle że nie tak złośliwej postaci. Wczoraj jak odpalałem auto, chyba też poszedł strzał z alternatora i wszystkie ustawienia poszły "się kochać". Od razu pokojarzyłem fakty (Twój przypadek) i sprawdziłem opcje wyłączania - jest normalnie jak fabryka przewidziała (czyli 00/20 min), ale... na wszystkich kanałach trzech zakresów FM (czyli w sumie 18 stacji) mam ustawiony jeden i ten sam program (PR 2); jedna częstotliwość coś koło 98 MHz. Lina chyba stwierdziła że chce posłuchać klasycznej muzyki i sama mi zaprogramowała radio. Takie dziwy :)
Były: Fiat 126p - 7000 km, Fiat Siena - 124 000 km. Jest: Fiat Linea, moje 1,4 - V8 jadące jak 0,8 (10,95 l/100km).

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 3842
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 210000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: smak56 » 05 maja 2013, 23:12

Mimo, że spec od helletca stwierdził, że inna przyczyna w moim samochodzie nie mogła mieć miejsca (prócz prądu z alternatora); to jednak jest coś nie tak. Mój kolega, który stał w tym samym miejscu co ja, gdy padło moje radio, miał dziwne zdarzenie. W momencie wyłączenia się Bilbordu (godz. 23.00) ni stąd, ni zowąd, włączyło mu się samoczynnie radio (VW Golf V), stało się to pierwszy raz. Skojarzył to z moim przypadkiem - czary? :pomysli
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
helletic
klubowicz
klubowicz
Posty: 2223
Rejestracja: 10 mar 2012, 0:21
Przebieg: 177000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2007
Lokalizacja: POZ
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: helletic » 06 maja 2013, 9:18

A gdyby ktoś stał z rozrusznikiem serca pod tym bilbordem, co Ty smak56 :pomysli ...skoro takie mocne pole elektromagnetyczne (bo cóż innego..?) występuje przy tym ustrojstwie, to muszą to zbadać odpowiednie służby, bo to wpływa raz, że źle dla zdrowotności, a dwa, że wszelkie urządzenia podtrzymujące/regulujące czynności życiowe, także mogą dostać świra (?).
Podtrzymuję wciąż słowa kolegi, który na tą wieść o kolejnej przypadłości spod bilbordu tylko chwycił się za głowę i odparł, że to zwykłe zrządzenie losu i nie możliwością jest, by takie urządzenie miało wpływ na elektronikę. Jeśli kolega w Golfie ma zainstalowane urządzenie typu zestaw głośnomówiący, to ono czasami po wykryciu tel.z włączonym Bluetooth, także może się samo włączyć.

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 3842
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 210000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: smak56 » 06 maja 2013, 12:15

Nie kwestionuję wiedzy guru. Z tym ustrojstwem (bilbordem) od dawna walczą okoliczni mieszkańcy. Wielokrotnie byłem świadkiem pomiarów robionych przez....? W wyniku, których obraz przyciemniono, ograniczono nadawanie do godz. 23,00 oraz obłożono (ponoć) nadawców innymi ograniczeniami. Było minęło. :zlośnik Kończąc :eot przyjmijmy, że odczasu do czasu TTTM. :ok) ?
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
musicdra
klubowicz
klubowicz
Posty: 66
Rejestracja: 12 kwie 2013, 16:57
Przebieg: 103000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Olsztyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: musicdra » 19 lis 2013, 19:11

Wrzucam do tego wątku. Może ktoś z Was się spotkał z taką sytuacją:

Mam audio fabryczne. Tydzień temu przez kilka dni przy wyłączaniu radia gasło podświetlanie radia (i wyłączał się dźwięk), ale na wyświetlaczu za kierownicą zamiast widoku użycia turbiny pojawiał się ekran z logo audio i napisem SEARCH sugerującym ,że radio wyszukuje stacje. Ale radio było wyłączone. Problem nie pojawiał się gdy wyłączałem sprzęt podczas słuchania CD, a tylko podczas kończenia słuchania radia. Oczywiście gdy miałem zamiar pojechać do ASO (samochód na gwarancji) wszystko zaczęło działać OK. Gwarancja kończy mi się za 3 miesiące.

Spotkał ktoś już takie dziwactwo?

Awatar użytkownika
helletic
klubowicz
klubowicz
Posty: 2223
Rejestracja: 10 mar 2012, 0:21
Przebieg: 177000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2007
Lokalizacja: POZ
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: helletic » 19 lis 2013, 19:35

musicdra wyjmij radio na 10 min. powinno pomóc. Jak nie, będziemy myśleć dalej. To błąd czytania CAN, nic więcej na mój gust.

Awatar użytkownika
musicdra
klubowicz
klubowicz
Posty: 66
Rejestracja: 12 kwie 2013, 16:57
Przebieg: 103000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Olsztyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: musicdra » 19 lis 2013, 23:38

Dzięki za poradę. Zacznę od zorganizowania sobie chwytaków do radia.

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5994
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: emmer » 20 lis 2013, 7:59

dwa zagięte druty albo cztery gwoździe. rób zdjęcia jak się znowu cos pojawi, będziesz miał dowód dla ASO
Obrazek

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 3842
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 210000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: smak56 » 28 paź 2016, 15:37

Cudów c.d. Dzisiaj przez ok. 5 minut zniknęło wyświetlanie na panelu radia. Dokładniej: wyświetlacz się świecił (bursztynek), ale niczego nie wyświetlał. Wszystko działało poprawnie na słuch (głośność, zmiana stacji, B&M) tylko nic nie było widać. Wyświetlacz na zegarach działał prawidłowo. Wyłączenie i włączenia radia niczego nie zmieniło, po czym ni z gruchy ni z pietruchy wszystko wróciło do normy i jest :ok). Znowu TTTM? :pomysli
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5295
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 160160
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: mwas » 28 paź 2016, 17:23

A przypadkiem nie wróciło do normy po tym jak się troszkę nagrzało w środku ?

Wysłane z Galaxiaka
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 3842
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 210000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: smak56 » 28 paź 2016, 17:37

mwas pisze:A przypadkiem nie wróciło do normy po tym jak się troszkę nagrzało w środku ?
Ależ ono grało cały czas! Wyświetlało - pik - brak wyświetlania. Później jak post wyżej.
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5295
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 160160
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: mwas » 28 paź 2016, 17:45

Może załapało zomne luty na połączeniu wyświetlacza :pomysli

Wysłane z Galaxiaka
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 3842
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 210000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: smak56 » 28 paź 2016, 17:47

mwas pisze:Może załapało zomne luty na połączeniu wyświetlacza :pomysli
Będę sytuację monitorował (jak MON okręty na Bałtyku :ryczy )
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5295
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 160160
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Moje radio dostało świra (na chwilę)

Post autor: mwas » 28 paź 2016, 17:53

Jakby się to często powtarzało, to trzeba je rozebrać i znaleźć miejsce, w któryn guby styk a następnie je ponprostu przelutować :ink

Wysłane z Galaxiaka
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość