Teraz jest 19 lut 2017, o 15:22


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2012, o 13:35 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4928
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 329 razy
Szulcik74 napisał(a):
A czy do linei bez B&E można przełożyć z innej linejki oryginalne radio mp3?


A czemu by nie ? Musisz mieć tylko kod do tego radia i wszystko powinno hulać :ink Trzeba tylko pamiętać, że samo radio odtwarza MP3 tylko z płyt, nie ma tam żadnego portu USB na podpięcie pamięci flash.

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2012, o 14:12 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 paź 2011, o 20:57
Posty: 311
Lokalizacja: ŁÓdź
Postawił Piwo : 14 razy
Otrzymał Piw: 14 razy
Kod radia jest w książce serwisowej a pytam się bo zastanawiam się by nie przełożyć radia MP3 z linejki mojego wuja


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   55000   Silnik:   1.4 16V 120KM   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2012, o 14:41 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4928
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 329 razy
Szulcik74 napisał(a):
zastanawiam się by nie przełożyć radia MP3 z linejki mojego wuja


Jak miałbym taką możliwość, to pewnie bym skorzystał :ink A najchętniej to dołożyłbym u siebie B&M, ale to już wyższa szkoła jazdy :oj

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2012, o 18:41 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 4 gru 2009, o 20:04
Posty: 3344
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo : 136 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
Szulcik74 a nie chciałeś zamienić auta? Szkoda puszczać taką linę.

_________________
LINEA 1.4 8V DYNAMIC


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   92000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2012, o 19:06 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 22:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
Ja myślałem kiedyś o przełożeniu radia dedykowanego z innej Linei do mojej, nawet znalazłem w dobrej cenie na Allegro ale po zastanowieniu stwierdziłem po co jak nawet sterowania z kierownicy bym nie miał i odpuściłem teraz mam Pioneera i nie jest źle tylko że z radyjkiem wbudowanym jest o tyle dobrze że złodziej nim się aż tak nie interesuje co dokładanym ze sklepu.

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2012, o 20:37 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 paź 2011, o 20:57
Posty: 311
Lokalizacja: ŁÓdź
Postawił Piwo : 14 razy
Otrzymał Piw: 14 razy
Cytuj:
Szulcik74 a nie chciałeś zamienić auta? Szkoda puszczać taką linę.
Wiesz zmieniać dla dwóch bajerów nie chce to za dużo zachodu, wiesz gdybym miał jakąś najprostszą, starszą to może ale my kupowaliśmy samochody w tym samym czasie. Wujo kupił pokazał mi, mi się spodobał i też kupiłem. Fakt szkoda puszczać taką lineę do ludzi ale zobaczymy może jednak ktoś z rodziny weźmie, na razie jeszcze musimy trochę ochłonąć bo nawet nie było jeszcze pogrzebu. Ja miałem podobną sytuacją ze swoim poprzednim samochodem Oplem Astrą. Mój teściu łyknął ten wóz jak przejechał się nim ze mną do krakowa by odebrać moją linejkę. Stwierdził że za 3200 szkoda puszczać taki dobry samochód do ludzi.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   55000   Silnik:   1.4 16V 120KM   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 1 sty 2015, o 20:05 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 15:17
Posty: 3678
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 241 razy
Otrzymał Piw: 328 razy
Nie mam problemu, ale to jedyny temat, gdzie mogę zapytać :? .
Mając Blue&Me bardo rzadko (a właściwie wcale) korzystam z CD. Do dzisiaj. Włożyłem płytę i wszystko było :ok) do momentu, kiedy chciałem przejść do następnego nagrania /przed zakończeniem odtwarzanego/. Mimo woli nacisnąłem górny kursor radia / :foto czerwony/ i ..... nic. Dolny to samo. Prawo lewo / :foto niebieskie/ przyśpiesza do przodu i do tyłu. Przeskoczyć do następnego nagrania lub cofnąć się, można tylko za pomocą kursorów w kierownicy. Czy Wy też tak macie :pomysli


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   197000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 1 sty 2015, o 20:55 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4928
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 329 razy
smak56, "strzałki" góra/dół podczas odtwarzania płyty CD nie są aktywne, więc to zachowanie jest poprawne, natomiast przeskok do następnego utworu powinien następować po jednokrotnym (krótkim) przyciśnięciu "strzałki" w prawo. Efekt, który opisujesz powinien być wynikiem zbyt długiego przytrzymania przycisku "strzałki" w prawo, tak działa przewijanie utworu. Nie trzymałeś przypadkiem zbyt długo tego przycisku ? :ink Fakt, że ja nie mam B&M ale te funkcje radia powinny wszędzie działać tak samo :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 4 sty 2015, o 01:50 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 15:17
Posty: 3678
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 241 razy
Otrzymał Piw: 328 razy
mwas napisał(a):
Efekt, który opisujesz powinien być wynikiem zbyt długiego przytrzymania przycisku "strzałki" w prawo, tak działa przewijanie utworu. Nie trzymałeś przypadkiem zbyt długo tego przycisku ? :ink


Z pewnością trzymałem dłuuuuuuużej :ryczy
Dzięki za instrukcję - sprawdzę jutro

No i masz rację! :ok) Krótkie naciśnięcie strzałki w prawo/lewo powoduje przeskok na nagranie do przodu lub tyłu. :pivo

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   197000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: USB B&M problem
PostNapisane: 10 paź 2015, o 15:26 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 20 wrz 2015, o 23:58
Posty: 1
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Help please:)
Mam problem z B&M. Jakiś czas temu padł mi w Alternator (Linea 2007r.) i co za tym idzie akumulator. Wszystko zostało wymienione i od tego czasu wyświetla się lampka poduchy i nie działa B&M. Po wciśnięciu przycisku na kierownicy, wywala komunikat "brak polski". Miał ktoś tak? Wie ktoś jak to naprawić? Byłem w kilku warsztatach nie mieli pojęcia... W Fiacie powiedzieli że trzeba wymienić dwa sterowniki, każdy po 1800 zł...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 10 paź 2015, o 17:21 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 4 gru 2009, o 20:04
Posty: 3344
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo : 136 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
Witam

_________________
LINEA 1.4 8V DYNAMIC


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   92000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 10 paź 2015, o 19:09 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4928
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 329 razy
Przede wszystkim, to witamy serdecznie na forum... Warto byłoby się przywitać :ink Odnośnie problemu, czy podpinałeś autobpod komputer ?? Jeśli tak, to jakie wyniki ?? Robiłeś rest komputera popezez odłączenie minusowej klemy z akumulatora ??


Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 10 paź 2015, o 22:43 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 19:32
Posty: 1363
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 154 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
w Fiacie to ja już takie cuda od nich słyszałem... :ink
Zrób to co radzi mwas - zacznij od odłączenia klemy "-" na jakieś 10 min.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 13 paź 2015, o 07:27 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 136 razy
Pewnie k8ntrolki nie skasowali. Podpiac i wykasowac

B&M jak wyzej - odlaczyc aku. Jak nie pomoze to pewnie mozna wgrac od nowa soft.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 21 gru 2016, o 15:11 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 15:17
Posty: 3678
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 241 razy
Otrzymał Piw: 328 razy
B&M ma focha. Od jakiegoś czasu traci lewy kanał. I ciekawostka, odzyskuje go po dodaniu gazu. Puszczenie jego (gazu) powoduje brak kanału i tak w kółko. Odłączenie klemy pomaga ale na krótko. Usterka powraca. Radio i CD grają bez zarzutu. Czy to może mieć jakiś związek z tą nieszczęsną szyną can? Jakieś sugestie?

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   197000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]