USB B&M problem

Gra muzyka
Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5348
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 09 mar 2012, 13:35

Szulcik74 pisze:A czy do linei bez B&E można przełożyć z innej linejki oryginalne radio mp3?
A czemu by nie ? Musisz mieć tylko kod do tego radia i wszystko powinno hulać :ink Trzeba tylko pamiętać, że samo radio odtwarza MP3 tylko z płyt, nie ma tam żadnego portu USB na podpięcie pamięci flash.
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Szulcik74
klubowicz
klubowicz
Posty: 327
Rejestracja: 16 paź 2011, 21:57
Przebieg: 73000
Silnik: 1.4 16V 120KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: ŁÓdź
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Szulcik74 » 09 mar 2012, 14:12

Kod radia jest w książce serwisowej a pytam się bo zastanawiam się by nie przełożyć radia MP3 z linejki mojego wuja

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5348
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 09 mar 2012, 14:41

Szulcik74 pisze:zastanawiam się by nie przełożyć radia MP3 z linejki mojego wuja
Jak miałbym taką możliwość, to pewnie bym skorzystał :ink A najchętniej to dołożyłbym u siebie B&M, ale to już wyższa szkoła jazdy :oj
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

will
Moderator
Moderator
Posty: 3358
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 96000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: will » 09 mar 2012, 18:41

Szulcik74 a nie chciałeś zamienić auta? Szkoda puszczać taką linę.
LINEA 1.4 8V DYNAMIC

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 09 mar 2012, 19:06

Ja myślałem kiedyś o przełożeniu radia dedykowanego z innej Linei do mojej, nawet znalazłem w dobrej cenie na Allegro ale po zastanowieniu stwierdziłem po co jak nawet sterowania z kierownicy bym nie miał i odpuściłem teraz mam Pioneera i nie jest źle tylko że z radyjkiem wbudowanym jest o tyle dobrze że złodziej nim się aż tak nie interesuje co dokładanym ze sklepu.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Szulcik74
klubowicz
klubowicz
Posty: 327
Rejestracja: 16 paź 2011, 21:57
Przebieg: 73000
Silnik: 1.4 16V 120KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: ŁÓdź
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Szulcik74 » 09 mar 2012, 20:37

Szulcik74 a nie chciałeś zamienić auta? Szkoda puszczać taką linę.
Wiesz zmieniać dla dwóch bajerów nie chce to za dużo zachodu, wiesz gdybym miał jakąś najprostszą, starszą to może ale my kupowaliśmy samochody w tym samym czasie. Wujo kupił pokazał mi, mi się spodobał i też kupiłem. Fakt szkoda puszczać taką lineę do ludzi ale zobaczymy może jednak ktoś z rodziny weźmie, na razie jeszcze musimy trochę ochłonąć bo nawet nie było jeszcze pogrzebu. Ja miałem podobną sytuacją ze swoim poprzednim samochodem Oplem Astrą. Mój teściu łyknął ten wóz jak przejechał się nim ze mną do krakowa by odebrać moją linejkę. Stwierdził że za 3200 szkoda puszczać taki dobry samochód do ludzi.

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 3892
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 210000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: USB B&M problem

Post autor: smak56 » 01 sty 2015, 20:05

Nie mam problemu, ale to jedyny temat, gdzie mogę zapytać :? .
Mając Blue&Me bardo rzadko (a właściwie wcale) korzystam z CD. Do dzisiaj. Włożyłem płytę i wszystko było :ok) do momentu, kiedy chciałem przejść do następnego nagrania /przed zakończeniem odtwarzanego/. Mimo woli nacisnąłem górny kursor radia / :foto czerwony/ i ..... nic. Dolny to samo. Prawo lewo / :foto niebieskie/ przyśpiesza do przodu i do tyłu. Przeskoczyć do następnego nagrania lub cofnąć się, można tylko za pomocą kursorów w kierownicy. Czy Wy też tak macie :pomysli
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
smak56
****
Obrazek

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5348
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: USB B&M problem

Post autor: mwas » 01 sty 2015, 20:55

smak56, "strzałki" góra/dół podczas odtwarzania płyty CD nie są aktywne, więc to zachowanie jest poprawne, natomiast przeskok do następnego utworu powinien następować po jednokrotnym (krótkim) przyciśnięciu "strzałki" w prawo. Efekt, który opisujesz powinien być wynikiem zbyt długiego przytrzymania przycisku "strzałki" w prawo, tak działa przewijanie utworu. Nie trzymałeś przypadkiem zbyt długo tego przycisku ? :ink Fakt, że ja nie mam B&M ale te funkcje radia powinny wszędzie działać tak samo :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 3892
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 210000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: USB B&M problem

Post autor: smak56 » 04 sty 2015, 1:50

mwas pisze: Efekt, który opisujesz powinien być wynikiem zbyt długiego przytrzymania przycisku "strzałki" w prawo, tak działa przewijanie utworu. Nie trzymałeś przypadkiem zbyt długo tego przycisku ? :ink
Z pewnością trzymałem dłuuuuuuużej :ryczy
Dzięki za instrukcję - sprawdzę jutro

No i masz rację! :ok) Krótkie naciśnięcie strzałki w prawo/lewo powoduje przeskok na nagranie do przodu lub tyłu. :pivo
smak56
****
Obrazek

Mariush
Nowy
Nowy
Posty: 1
Rejestracja: 21 wrz 2015, 0:58
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007

USB B&M problem

Post autor: Mariush » 10 paź 2015, 16:26

Help please:)
Mam problem z B&M. Jakiś czas temu padł mi w Alternator (Linea 2007r.) i co za tym idzie akumulator. Wszystko zostało wymienione i od tego czasu wyświetla się lampka poduchy i nie działa B&M. Po wciśnięciu przycisku na kierownicy, wywala komunikat "brak polski". Miał ktoś tak? Wie ktoś jak to naprawić? Byłem w kilku warsztatach nie mieli pojęcia... W Fiacie powiedzieli że trzeba wymienić dwa sterowniki, każdy po 1800 zł...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

will
Moderator
Moderator
Posty: 3358
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 96000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: USB B&M problem

Post autor: will » 10 paź 2015, 18:21

Witam
LINEA 1.4 8V DYNAMIC

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5348
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: USB B&M problem

Post autor: mwas » 10 paź 2015, 20:09

Przede wszystkim, to witamy serdecznie na forum... Warto byłoby się przywitać :ink Odnośnie problemu, czy podpinałeś autobpod komputer ?? Jeśli tak, to jakie wyniki ?? Robiłeś rest komputera popezez odłączenie minusowej klemy z akumulatora ??


Wysłane z Galaxiaka
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 1530
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 100000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: USB B&M problem

Post autor: leszek1234 » 10 paź 2015, 23:43

w Fiacie to ja już takie cuda od nich słyszałem... :ink
Zrób to co radzi mwas - zacznij od odłączenia klemy "-" na jakieś 10 min.

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5994
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: USB B&M problem

Post autor: emmer » 13 paź 2015, 8:27

Pewnie k8ntrolki nie skasowali. Podpiac i wykasowac

B&M jak wyzej - odlaczyc aku. Jak nie pomoze to pewnie mozna wgrac od nowa soft.
Obrazek

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 3892
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 210000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: USB B&M problem

Post autor: smak56 » 21 gru 2016, 15:11

B&M ma focha. Od jakiegoś czasu traci lewy kanał. I ciekawostka, odzyskuje go po dodaniu gazu. Puszczenie jego (gazu) powoduje brak kanału i tak w kółko. Odłączenie klemy pomaga ale na krótko. Usterka powraca. Radio i CD grają bez zarzutu. Czy to może mieć jakiś związek z tą nieszczęsną szyną can? Jakieś sugestie?
smak56
****
Obrazek

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość