Teraz jest 28 kwi 2017, o 10:22


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 21 gru 2016, o 16:58 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5012
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 355 razy
Z szyną CAN raczej nie, przeez CAN idzie sterowanie ale dźwięk nadal przesyłany jest analogowo poprzez osobne kabelki dla kanału lewego i prawego. Obstawiam, że dzieje się coś na połączeniu radia z modułem B&M wiec na starcie przeczyściłbym styki we wtyczce z tyłu radia :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   145555   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 21 gru 2016, o 19:35 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:32
Posty: 1423
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 161 razy
Otrzymał Piw: 107 razy
czyli alternator słabiej ładuje lewą stronę auta :ryczy
A tak poważnie, to może kolejny zadziwiający objaw "kończącego się" akumulatora?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 21 gru 2016, o 19:43 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3746
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 245 razy
Otrzymał Piw: 353 razy
leszek1234 napisał(a):
czyli alternator słabiej ładuje lewą stronę auta :ryczy
A tak poważnie, to może kolejny zadziwiający objaw "kończącego się" akumulatora?

:pomysli :pomysli raczej nie. Ma rok i jest pod stałą kontrolą :foto . Wygląda lepiej niż dobrze.
Ale sugestia Macieja do rychłego sprawdzenia (trochę zimno). Ciekawi mnie tylko co ma przyśpieszenie samochodu do kanału radia :pomysli .


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 21 gru 2016, o 19:57 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5012
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 355 razy
Przyśpieszenie samochodu ma to, że kabelki się układają pod wpływem działania sił bezwładności :ink To jest elektronika, przy niepewnym styku wystarczy delikatna utrata kontaktu, żeby coś przestało działać :ink Jak przyśpieszamy, to działają na nas siły, które dociskają nas do fotela i to samo dzieje się z kabelkami :ink

Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   145555   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 21 gru 2016, o 22:57 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:32
Posty: 1423
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 161 razy
Otrzymał Piw: 107 razy
zaraz, zaraz - to zaczyna działać przy dodaniu gazu (wzroście obrotów silnika) czy przyspieszaniu "całego" auta . Słowem - przegazówka na postoju pomaga ?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 22 gru 2016, o 01:29 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3746
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 245 razy
Otrzymał Piw: 353 razy
leszek1234 napisał(a):
zaraz, zaraz - to zaczyna działać przy dodaniu gazu (wzroście obrotów silnika) czy przyspieszaniu "całego" auta . Słowem - przegazówka na postoju pomaga ?

Właśnie, że dodanie gazu na postoju nic nie daje. Odzyskuje kanał jak przyśpiesza samochód.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 22 gru 2016, o 02:15 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:32
Posty: 1423
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 161 razy
Otrzymał Piw: 107 razy
No to mwas chyba ma rację. W którymś samochodzie miałem usterkę polegająca na przepalaniu jednego bezpiecznika i nie mogłem zajarzyć kiedy to się dzieje i co jest przyczyną do czasu przypadkowego dotknięcia ręką przewodu przechodzącego blisko metalowego elementu karoserii. Skubany miał lekko uszkodzoną izolację i jak auto się w konkretny sposób bujnęło to dotykał masy i bezpiecznik się przepalał. Com ja się wcześniej nagłowił ... Z tym przyspieszaniem i łapaniem styku też może to być to.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 22 gru 2016, o 02:33 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3746
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 245 razy
Otrzymał Piw: 353 razy
Jestem coraz bardziej przekonany do tego co piszesz, gdyż jak tak dłużej myślę :pomysli , to czasami kanał wracał przy pokonywaniu ronda i pochyleniu się auta na prawy bok.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 22 gru 2016, o 10:04 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5012
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 355 razy
smak56 napisał(a):
jak tak dłużej myślę :pomysli , to czasami kanał wracał przy pokonywaniu ronda i pochyleniu się auta na prawy bok.


Więc, żeby sobie posłuchać muzy, to blokujesz rondo jeżdżąc w kółko :? :ryczy Ale tak na poważnie - to co opisujesz, ewidentnie podchodzi mi pod to, co napisałem :ink Pytanie gdzie gubi styk :pomysli Najlepiej byłoby wyciągnąć radio na zewnątrz, odpalić muzę i macać kabelki do momentu, aż się pojawi brakujący kanał :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   145555   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 22 gru 2016, o 10:26 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 08:34
Posty: 6109
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 226 razy
Otrzymał Piw: 229 razy
Przypuszczam że wystarczy wypiąć i wpiąć wtyczki, i problem zniknie.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   130000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 22 gru 2016, o 12:34 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3746
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 245 razy
Otrzymał Piw: 353 razy
Plan jest taki:
1. Wymontować, wypiąć radio i B&M
2. Przeczyścić styki
3. Formatować i na nowo nagrać pendriva
4. Zresetować komputer.
Tylko jak to zrobić? :pomysli kiedy karp czeka na egzekucję, sałatka na pokrojenie, choinka na obsadzenie itd .......... . Żona tego nie zrozumie ........ ech. :ink

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 22 gru 2016, o 13:20 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5012
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 355 razy
Powyższą procedurę możesz zmodyfikować o formatowanie pendrive'a i reset kompa, nie ma to wpływu na całość :ink I Kilka min zaoszczędzone :lacha

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   145555   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: USB B&M problem
PostNapisane: 29 gru 2016, o 02:27 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3746
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 245 razy
Otrzymał Piw: 353 razy
Od kilku dni wszystko gra jak należy. Wykonałem dwie procedury; formatowanie pendriva i wgranie muzyki oraz reset kompa. Co pomogło? Nie wiem, ważne że działa. :ok) Wypięcie sprzętów i czyszczenie złączy w terminie późniejszym.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]