AUX USB w Dynamicu.

Gra muzyka
Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3265
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 11000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: ślimak » 15 kwie 2016, 20:00

Radio, radiem w rocznikach 2007 działało. Potem od któregoś roku wyłączono wtyk w radiu mimo, że istnieje. To samo dot. subwofer-a w line 2007 jest tylko głuchy

poczytaj cały wątek...
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5987
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: emmer » 18 kwie 2016, 12:19

dzień dobry
Obrazek

kamilek24
Nowy
Nowy
Posty: 2
Rejestracja: 15 kwie 2016, 19:10
Przebieg: 92000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2011
Postawił Piwo;: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: kamilek24 » 23 kwie 2016, 7:41

Zamówiłem na allegro 2 kable aux: jeden z niebieską kostka o kabelkiem 12V a drugi z żółta bez dodatkowego kabelka. Ku mojemu zdziwieniuookazało się że kabel z żółta kostka działa bez zarzutu.
Pozdrawiam!

-- 23 kwi 2016, o 07:42 --

Zamówiłem na allegro 2 kable aux: jeden z niebieską kostka o kabelkiem 12V a drugi z żółta bez dodatkowego kabelka. Ku mojemu zdziwieniuookazało się że kabel z żółta kostka działa bez zarzutu.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5206
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 158888
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: mwas » 23 kwie 2016, 11:43

Nie wiem czemu się zdziwiłeś, bo AUX w naszych radiach, o ile jest dostępny, działa właśnie na żółtej złączce :ink Niebieska jest do zmieniarki CD :ink

Wysłane z Galaxiaka
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

bany2408
Nowy
Nowy
Posty: 3
Rejestracja: 01 kwie 2011, 20:58
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 16VTurbo
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Zdzieszowice

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: bany2408 » 05 lis 2016, 17:45

witam. czy zeby mi dzialala muza z usb wystarczy zakupic sam kabelek, np http://allegro.pl/adapter-zlacze-aux-in ... 12146.html czy potrzebne bedzie tez zmieniarka, np http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-fi ... 33961.html. dodam ze mam aux po wcisnieciu przycisku cd.
Visca el Barca!!!

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3265
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 11000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: ślimak » 05 lis 2016, 18:21

Może najpierw coś o sobie w odpowiednim dziale

http://www.lineaklubpolska.pl/viewforum.php?f=9

a odpowiadając
KABEL BĘDZIE DZIAŁAĆ
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

slawek007
klubowicze
klubowicze
Posty: 107
Rejestracja: 17 maja 2011, 11:12
Przebieg: 80000
Silnik: 1.4 8v+LPG
Rocznik: 2010
Lokalizacja: staszow
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: slawek007 » 11 gru 2016, 22:49

Chciałem móc odtwarzać muzykę z telefonu w samochodzie.
Posiadam Blue&Me ale niestety system nie daje możliwości przesyłania dźwięku przez bluetooth
Dlatego pytanie czy jeśli sobie kupię ten kabelek przytoczony wcześniej z zółtą kostką to będę miał go gdzie wpiąć, czy Blue&Me nie zajmuje tego miejsca?

Awatar użytkownika
Sebek
klubowicze
klubowicze
Posty: 814
Rejestracja: 04 sty 2014, 20:09
Przebieg: 64000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2012
Lokalizacja: Pszów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Sebek » 28 gru 2016, 16:40

Chodzi mi po głowie zakup zmieniarki mp3 i tu moje pytanie do was, która będzie lepsza lub która lepiej gra. Przeczytałem wszystko co możliwe na forum, Dension odpada bo za drogi. dwie pozostałe to:

http://allegro.pl/zmieniarka-usb-mp3-fi ... d41b9-cd0b

http://allegro.pl/zmieniarka-fiat-8pin- ... 07821.html
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6122
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Tomek » 29 gru 2016, 8:55

Nikt nic nie pisze, ja w sumie też się na tym nie znam, ale podejrzewam że obie te zmieniarki to jeden pies.. więc jakbym wybierał to wziąłbym yatura bo wydaje się być solidniejszy wizualnie.

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5206
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 158888
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: mwas » 29 gru 2016, 9:20

Obstawiam, że obydwa urządzenia to chińszczyzna, z Yatour'em miałem tylko doświadczenie, że nagle przestał chcieć działać, i za diabła nie chciał się odblokować, nawet po podłączeniu do innego radia :oj Do mnie chyba bardziej przemawia NVOX, chociażby ze względu na przycisk RESET, którym w razie czego możemy zresetować urządzenie, co nie jest takie oczywiste w przypadku innych urządzeń tego typu - nawet DENSION tego nie ma, a czasem by się przydało :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6122
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Tomek » 29 gru 2016, 14:14

Ooo i się wyjaśniło.. Nvox będzie lepszy :) :ok)

Awatar użytkownika
Sebek
klubowicze
klubowicze
Posty: 814
Rejestracja: 04 sty 2014, 20:09
Przebieg: 64000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2012
Lokalizacja: Pszów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Sebek » 30 gru 2016, 14:06

Dzięki :ok) poszło zamówienie na NVOXa
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI

Awatar użytkownika
marcin24
Nic tylko forum
Nic tylko forum
Posty: 771
Rejestracja: 30 mar 2011, 19:34
Przebieg: 124000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Skoczów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: marcin24 » 30 gru 2016, 22:21

Dziś zakupiłem zmieniarkę tę YATOUR u gościa ze Skoczowa a że ja że Skoczowa to byłem u niego osobiście i powiem że gitara chodzi jak malinka, w razie w jest blisko by uderzyć ale mówił że raczej nie ma z tym problemu.
Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
Sebek
klubowicze
klubowicze
Posty: 814
Rejestracja: 04 sty 2014, 20:09
Przebieg: 64000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2012
Lokalizacja: Pszów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Sebek » 03 sty 2017, 17:22

Zmieniarka już gra w ramach testu na przemian włączałem i wyłączałem radio aż zmieniarka się pogubiła, a na radiu pokazał się komunikat "No source available" po dłuższym przerwie ok 2 minuty odpaliłem ponownie radio i zmieniarka już się uruchomiła i gra normalnie. Za to mały minus ale widocznie TTTM :brawo
Zabudowałem ją na półce pod pokrętłami nawiewów pasuje idealnie.

-- 4 stycznia 2017, o 17:39 --

Pomimo wielu prób zmieniarka nie działała poprawnie, silnik wyłączony zmieniarka gra jak złoto z karty SD i pendirva, niestety po uruchomieniu silnika zmieniarka gasła i blokowała nie które funkcje w radiu. Telefonicznie pan z serwisu stwierdził że po uruchomieniu silnika zmieniarka dostaje jakiś prąd i dlatego się wyłącza. Mogę ją serwisować lub zwrócić, to odesłałem francę do sklepu. :red

Ta sama zmieniarka, ten sam problem: http://fiatklubpolska.pl/croma-446/zmie ... oma-24065/
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI

szybki_czopek
Nowy
Nowy
Posty: 19
Rejestracja: 06 wrz 2011, 10:04
Przebieg: 150000
Silnik: 1.4 T-jet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Piaseczno / LLE
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: szybki_czopek » 17 sty 2017, 15:56

Tak czytam z ciekawości o zmieniarkach i może kogoś zainteresuje rozwiązanie jakie mam u siebie.
Większość z Was zapewne i tak ma smartfony, a ze zmieniarką jest taki kłopot że gryzie się zawsze z komunikatami z nawigacji czy yanosika. Tutaj wkracza Bluetooth. Wyprowadziłem z fabrycznego radia wtyk mini jack(bez kostki nawet, konektory w termokurczkach), wpiąłem go do adaptera bluetooth który jest wpięty do zasilania 5V DC (stara ładowarka samochodowa, można zaadaptować praktycznie każdą mającą napięcie 5V). Ładowarka przewodami dopięta do gniazda zapalniczki od strony wewnętrznej(nadal mam gniazdo wolne). Przewody jak i urządzenie schowane w tunelu, wszystko działa dobrze po przejściu na AUX. Z minusów to trzeba operować muzyką z telefonu, z plusów to znikomy koszt (ułamek ceny tych zmieniarek) oraz w końcu dobrze słyszalne wszystkie komunikaty. Telefon automatycznie łączy się z adapterem po przekręceniu kluczyka.

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość