AUX USB w Dynamicu.

Gra muzyka
Awatar użytkownika
sylwek
klubowicze
klubowicze
Posty: 494
Rejestracja: 29 maja 2012, 21:56
Przebieg: 48000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: ELC
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: sylwek » 18 lip 2013, 13:35

Ciekawe urządzenie, to co pokazał buhert - bardzo duży plus że posiada obsługę kart SD, ma funkcję przewijania i pamięci ostatniego utworu - nie doczytałem czy wspomniany Dension ma te opcje. A 16 GB ? To ponad 100 godz. w najwyższej jakości (320kb/s) :ink

Awatar użytkownika
CrazyKetchup
klubowicze
klubowicze
Posty: 578
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 40000
Silnik: 1.4 8v+LPG
Rocznik: 2012
Lokalizacja: ES
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: CrazyKetchup » 18 lip 2013, 13:52

sylwku pisze:Ciekawe urządzenie, to co pokazał buhert - bardzo duży plus że posiada obsługę kart SD, ma funkcję przewijania i pamięci ostatniego utworu - nie doczytałem czy wspomniany Dension ma te opcje. A 16 GB ? To ponad 100 godz. w najwyższej jakości (320kb/s) :ink
Wrzuciłem po kilkadziesiąt kawałków czterech kapel i prawie 1,4 GB poszło - więc zależy jak się na to patrzy, poza tym od przybytku głowa nie boli :) . Co do przewijania nie sprawdzałem, pamięć ostatniego utworu mam.
Co do obsługi kart SD jakoś to do mnie nie przemawiam z prostej przyczyny - karty SD stają się przeżytkiem jeśli chodzi o urządzenia przenośne a jeżeli ja mam latać z adapterem SD-microSD to wygodniej już używać adaptera microSD-usb, a najwygodniej jest z pendrive'm bo zawsze jakieś usb się znajdzie :).

ps. Plusem dla niektórych może być wbudowane aux in ale kolejne urządzenie podpinać z własnym zasilaniem żeby muzyki posłuchać do mnie nie przemawia :) .

ps1. Owszem SD w kamerach i aparatach jeszcze się jakoś trzymają ale to też kwestia czasu - ja już w kamerze hd używam microSD z przejściówką bo łatwiej to później w smartfona czy tableta wczepić.

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6132
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 18 lip 2013, 14:20

Pamiętajcie że karty SD mają do 2GB. Moje nie widzi SDHC

Awatar użytkownika
sylwek
klubowicze
klubowicze
Posty: 494
Rejestracja: 29 maja 2012, 21:56
Przebieg: 48000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: ELC
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: sylwek » 18 lip 2013, 16:17

Przy tym modelu napisali że obsługuje SDHC.
CrazyKetchup pisze: Co do przewijania nie sprawdzałem,
To sprawdź jeśli możesz, będzie jasność w temacie. Dla mnie to bardziej istotna funkcja niż obsługa i'poda/pada/phone'a i pochodnych. O przyszłość SD/MicroSD nie pękam - a w tym urządzeniu jest jeszcze przecież USB.

Awatar użytkownika
buhert
klubowicze
klubowicze
Posty: 781
Rejestracja: 20 gru 2009, 23:13
Przebieg: 62500
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Polska
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: buhert » 16 sie 2013, 10:22

Panowie mam pytanie. Zakupiłem "zmieniarkę" YATOUR i teraz tak...

1. Na karcie SD 2GB stworzyłem foldery CD01 / CD02 / CD03 i wrzuciłem do każdego z nich na próbę po ok 30 mp3.
2. Wyjąłem radio i podłączyłem zmieniarkę wedle instrukcji.

3. Działa :zlośnik ale...automatycznie po wybraniu CD CHARGER wybrało mi CD03 i ta "płyta" sobie gra.
Przeleci 30 mp3 i wraca na początek i dalej gra CD03.

Moje pytanie jest takie - jak zmienić (co dokładnie nacisnąć) aby zmienić płytę na "CD02" albo "CD01" - bo nie mam na radiu przycisków
CD- albo CD+

Moje radio to Blaupunkt ale bez mp3. Pytam bo nie mam przy sobie instrukcji do radia z Fiata. Jakby ktoś mógł coś podpowiedzieć,
będę wdzięczny :)
T-JET - Biorę lewy pas :)

Jeśli potrzebujesz części
do swojego samochodu napisz PW
szeroki asortyment markowych zamienników
do większości marek w niskich cenach! :)

Obrazek

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5104
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 151151
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: mwas » 16 sie 2013, 11:30

W radiu przycisk strzałka w górę / strzałka w dół służą do zmiany CD. Jeśli będziesz je wciskał a nie będzie efektu, to spróbuj przeformatować kartę i wrzucić na nią jeszcze raz jakąś zawartość :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
buhert
klubowicze
klubowicze
Posty: 781
Rejestracja: 20 gru 2009, 23:13
Przebieg: 62500
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Polska
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: buhert » 16 sie 2013, 13:27

mwas pisze:W radiu przycisk strzałka w górę / strzałka w dół służą do zmiany CD. Jeśli będziesz je wciskał a nie będzie efektu, to spróbuj przeformatować kartę i wrzucić na nią jeszcze raz jakąś zawartość :ink
Tak czułem, bo przy naciśnięciu strzałki pojawia się napis CD02 ale nie przełącza (po prostu na chwile włącza się napis ale jest to mignięcie).
Karta została sformatowana na FAT32 (tak jak zaleca instrukcja) - wrzucone od nowa piosenki w folderach i dalej nie działa.

Pewnie stary Kingston coś nie domaga i jest problem z tym przełączaniem płyt... :pomysli będę musiał to przetestować jeszcze.
T-JET - Biorę lewy pas :)

Jeśli potrzebujesz części
do swojego samochodu napisz PW
szeroki asortyment markowych zamienników
do większości marek w niskich cenach! :)

Obrazek

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5104
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 151151
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: mwas » 16 sie 2013, 14:12

Potestuj, sprawdź jeszcze inną kartę SD, pozmieniaj ułożenie plików i ilość katalogów. Te dziadostwa mają to do siebie, że czasem niestety tak się blokują. Możesz jeszcze włączyć ostatni utwór z katalogu, odsłuchać go w całości i po nim zobaczyć, czy przejdzie do kolejnego CD :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6132
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 16 sie 2013, 15:07

Ja miałem takie problemy na początku. Widział np 3 katalogi zamiast 5, przerywał w połowie utworu, a nawet zawieszał całe radio. Kombinowałem z bitrate, nawami, numerami itd. Nic to nie dało, aż do momentu zmieniłem pendrive. Stary to był właśnie kingston. Teraz używam kary SD i nie mam problemów.

chris
Nowy
Nowy
Posty: 3
Rejestracja: 05 wrz 2013, 12:18
Przebieg: 60000
Silnik: 1.4 Tjet
Rocznik: 2008

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: chris » 05 wrz 2013, 12:43

Witajcie!
Mi tam niewiele do szczęścia potrzeba, styknie jak bym miał kabel mini-jack, ale czy da radę w moim radiu go podłączyć? :D
Dynamic 1.4 Tjet

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: emmer » 05 wrz 2013, 13:11

dzień dobry
Obrazek

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5104
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 151151
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: mwas » 05 wrz 2013, 13:31

chris pisze:Witajcie!
Mi tam niewiele do szczęścia potrzeba, styknie jak bym miał kabel mini-jack, ale czy da radę w moim radiu go podłączyć? :D
chris, tego niestety to i najstarsi górale nie będą wiedzieli, dopóki nie sprawdzisz i nam nie powiesz :ink Niestety nie jesteśmy jasnowidzami :lacha ale... wciskając przycisk CD w radiu kilkukrotnie zobacz, czy radio przełączy Ci się najpierw na CD a potem na AUX. Jeśli wyświetli Ci się AUX, to oznacza, że możesz użyć zwykłego kabelka z mini-jack'iem po jednej stronie a po drugiej chyba z żółtą końcówką i podłączyć pod to co Ci się tylko spodoba :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

chris
Nowy
Nowy
Posty: 3
Rejestracja: 05 wrz 2013, 12:18
Przebieg: 60000
Silnik: 1.4 Tjet
Rocznik: 2008

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: chris » 05 wrz 2013, 13:35

Tak! przełącza mi się na przemian CD i AUX, a to oznacza że mogę! dzięki ;)
A czy to cudo opisywane w tym temacie także zadziała? Czytałem informacje dotyczące kompatybilności zmieniarki z samochodami i w tym wykazie (o zgrozo!) nie było Linei!
Dynamic 1.4 Tjet

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6053
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Tomek » 05 wrz 2013, 14:13

chris pisze: A czy to cudo opisywane w tym temacie także zadziała?

Zadziała :ok)

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5104
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 151151
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: mwas » 05 wrz 2013, 16:23

chris pisze:A czy to cudo opisywane w tym temacie także zadziała? Czytałem informacje dotyczące kompatybilności zmieniarki z samochodami i w tym wykazie (o zgrozo!) nie było Linei!
Widzę, że przeglądałeś wątek, więc nie wiem skąd to pytanie :ink Przecież koledzy (łącznie ze mną) mówili wcześniej, że działa mało tego - pokazywali nawet fotki :ink Będzie spokojnie działać, poza tym jeśli jesteś zainteresowany tego typu rozwiązaniem to polecam równeż lekturę tego wątku -> viewtopic.php?f=13&t=2701" onclick="window.open(this.href);return false;
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość