Teraz jest 19 sty 2017, o 01:08


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 18 lip 2013, o 12:35 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 maja 2012, o 20:56
Posty: 494
Lokalizacja: ELC
Postawił Piwo : 30 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
Ciekawe urządzenie, to co pokazał buhert - bardzo duży plus że posiada obsługę kart SD, ma funkcję przewijania i pamięci ostatniego utworu - nie doczytałem czy wspomniany Dension ma te opcje. A 16 GB ? To ponad 100 godz. w najwyższej jakości (320kb/s) :ink


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   48000   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 18 lip 2013, o 12:52 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 mar 2012, o 22:12
Posty: 578
Lokalizacja: ES
Postawił Piwo : 28 razy
Otrzymał Piw: 20 razy
sylwku napisał(a):
Ciekawe urządzenie, to co pokazał buhert - bardzo duży plus że posiada obsługę kart SD, ma funkcję przewijania i pamięci ostatniego utworu - nie doczytałem czy wspomniany Dension ma te opcje. A 16 GB ? To ponad 100 godz. w najwyższej jakości (320kb/s) :ink


Wrzuciłem po kilkadziesiąt kawałków czterech kapel i prawie 1,4 GB poszło - więc zależy jak się na to patrzy, poza tym od przybytku głowa nie boli :) . Co do przewijania nie sprawdzałem, pamięć ostatniego utworu mam.
Co do obsługi kart SD jakoś to do mnie nie przemawiam z prostej przyczyny - karty SD stają się przeżytkiem jeśli chodzi o urządzenia przenośne a jeżeli ja mam latać z adapterem SD-microSD to wygodniej już używać adaptera microSD-usb, a najwygodniej jest z pendrive'm bo zawsze jakieś usb się znajdzie :).

ps. Plusem dla niektórych może być wbudowane aux in ale kolejne urządzenie podpinać z własnym zasilaniem żeby muzyki posłuchać do mnie nie przemawia :) .

ps1. Owszem SD w kamerach i aparatach jeszcze się jakoś trzymają ale to też kwestia czasu - ja już w kamerze hd używam microSD z przejściówką bo łatwiej to później w smartfona czy tableta wczepić.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   40000   Silnik:   1.4 8v+LPG   Rocznik:   2012    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 18 lip 2013, o 13:20 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 07:34
Posty: 6032
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 214 razy
Otrzymał Piw: 204 razy
Pamiętajcie że karty SD mają do 2GB. Moje nie widzi SDHC


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 18 lip 2013, o 15:17 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 maja 2012, o 20:56
Posty: 494
Lokalizacja: ELC
Postawił Piwo : 30 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
Przy tym modelu napisali że obsługuje SDHC.

CrazyKetchup napisał(a):
Co do przewijania nie sprawdzałem,

To sprawdź jeśli możesz, będzie jasność w temacie. Dla mnie to bardziej istotna funkcja niż obsługa i'poda/pada/phone'a i pochodnych. O przyszłość SD/MicroSD nie pękam - a w tym urządzeniu jest jeszcze przecież USB.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   48000   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 16 sie 2013, o 09:22 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 gru 2009, o 23:13
Posty: 776
Lokalizacja: Polska
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 16 razy
Panowie mam pytanie. Zakupiłem "zmieniarkę" YATOUR i teraz tak...

1. Na karcie SD 2GB stworzyłem foldery CD01 / CD02 / CD03 i wrzuciłem do każdego z nich na próbę po ok 30 mp3.
2. Wyjąłem radio i podłączyłem zmieniarkę wedle instrukcji.

3. Działa :zlośnik ale...automatycznie po wybraniu CD CHARGER wybrało mi CD03 i ta "płyta" sobie gra.
Przeleci 30 mp3 i wraca na początek i dalej gra CD03.

Moje pytanie jest takie - jak zmienić (co dokładnie nacisnąć) aby zmienić płytę na "CD02" albo "CD01" - bo nie mam na radiu przycisków
CD- albo CD+

Moje radio to Blaupunkt ale bez mp3. Pytam bo nie mam przy sobie instrukcji do radia z Fiata. Jakby ktoś mógł coś podpowiedzieć,
będę wdzięczny :)

_________________
T-JET - Biorę lewy pas :)

Jeśli potrzebujesz części
do swojego samochodu napisz PW
szeroki asortyment markowych zamienników
do większości marek w niskich cenach! :)

Obrazek


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   62500   Silnik:   1.4 T-JET   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 16 sie 2013, o 10:30 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4886
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
W radiu przycisk strzałka w górę / strzałka w dół służą do zmiany CD. Jeśli będziesz je wciskał a nie będzie efektu, to spróbuj przeformatować kartę i wrzucić na nią jeszcze raz jakąś zawartość :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 16 sie 2013, o 12:27 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 gru 2009, o 23:13
Posty: 776
Lokalizacja: Polska
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 16 razy
mwas napisał(a):
W radiu przycisk strzałka w górę / strzałka w dół służą do zmiany CD. Jeśli będziesz je wciskał a nie będzie efektu, to spróbuj przeformatować kartę i wrzucić na nią jeszcze raz jakąś zawartość :ink


Tak czułem, bo przy naciśnięciu strzałki pojawia się napis CD02 ale nie przełącza (po prostu na chwile włącza się napis ale jest to mignięcie).
Karta została sformatowana na FAT32 (tak jak zaleca instrukcja) - wrzucone od nowa piosenki w folderach i dalej nie działa.

Pewnie stary Kingston coś nie domaga i jest problem z tym przełączaniem płyt... :pomysli będę musiał to przetestować jeszcze.

_________________
T-JET - Biorę lewy pas :)

Jeśli potrzebujesz części
do swojego samochodu napisz PW
szeroki asortyment markowych zamienników
do większości marek w niskich cenach! :)

Obrazek


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   62500   Silnik:   1.4 T-JET   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 16 sie 2013, o 13:12 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4886
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Potestuj, sprawdź jeszcze inną kartę SD, pozmieniaj ułożenie plików i ilość katalogów. Te dziadostwa mają to do siebie, że czasem niestety tak się blokują. Możesz jeszcze włączyć ostatni utwór z katalogu, odsłuchać go w całości i po nim zobaczyć, czy przejdzie do kolejnego CD :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 16 sie 2013, o 14:07 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 07:34
Posty: 6032
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 214 razy
Otrzymał Piw: 204 razy
Ja miałem takie problemy na początku. Widział np 3 katalogi zamiast 5, przerywał w połowie utworu, a nawet zawieszał całe radio. Kombinowałem z bitrate, nawami, numerami itd. Nic to nie dało, aż do momentu zmieniłem pendrive. Stary to był właśnie kingston. Teraz używam kary SD i nie mam problemów.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 11:43 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 5 wrz 2013, o 11:18
Posty: 3
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Witajcie!
Mi tam niewiele do szczęścia potrzeba, styknie jak bym miał kabel mini-jack, ale czy da radę w moim radiu go podłączyć? :D

_________________
Dynamic 1.4 Tjet


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   60000   Silnik:   1.4 Tjet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 12:11 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 136 razy
dzień dobry

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 12:31 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4886
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
chris napisał(a):
Witajcie!
Mi tam niewiele do szczęścia potrzeba, styknie jak bym miał kabel mini-jack, ale czy da radę w moim radiu go podłączyć? :D


chris, tego niestety to i najstarsi górale nie będą wiedzieli, dopóki nie sprawdzisz i nam nie powiesz :ink Niestety nie jesteśmy jasnowidzami :lacha ale... wciskając przycisk CD w radiu kilkukrotnie zobacz, czy radio przełączy Ci się najpierw na CD a potem na AUX. Jeśli wyświetli Ci się AUX, to oznacza, że możesz użyć zwykłego kabelka z mini-jack'iem po jednej stronie a po drugiej chyba z żółtą końcówką i podłączyć pod to co Ci się tylko spodoba :luzak

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 12:35 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 5 wrz 2013, o 11:18
Posty: 3
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Tak! przełącza mi się na przemian CD i AUX, a to oznacza że mogę! dzięki ;)
A czy to cudo opisywane w tym temacie także zadziała? Czytałem informacje dotyczące kompatybilności zmieniarki z samochodami i w tym wykazie (o zgrozo!) nie było Linei!

_________________
Dynamic 1.4 Tjet


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   60000   Silnik:   1.4 Tjet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 13:13 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5919
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 192 razy
Otrzymał Piw: 173 razy
chris napisał(a):
A czy to cudo opisywane w tym temacie także zadziała?



Zadziała :ok)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   126000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 15:23 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4886
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
chris napisał(a):
A czy to cudo opisywane w tym temacie także zadziała? Czytałem informacje dotyczące kompatybilności zmieniarki z samochodami i w tym wykazie (o zgrozo!) nie było Linei!


Widzę, że przeglądałeś wątek, więc nie wiem skąd to pytanie :ink Przecież koledzy (łącznie ze mną) mówili wcześniej, że działa mało tego - pokazywali nawet fotki :ink Będzie spokojnie działać, poza tym jeśli jesteś zainteresowany tego typu rozwiązaniem to polecam równeż lekturę tego wątku -> viewtopic.php?f=13&t=2701

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]