Teraz jest 23 mar 2017, o 11:25


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 15 kwi 2016, o 19:00 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3124
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 268 razy
Otrzymał Piw: 213 razy
Radio, radiem w rocznikach 2007 działało. Potem od któregoś roku wyłączono wtyk w radiu mimo, że istnieje. To samo dot. subwofer-a w line 2007 jest tylko głuchy

poczytaj cały wątek...

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 18 kwi 2016, o 11:19 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
dzień dobry

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 23 kwi 2016, o 06:41 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 15 kwi 2016, o 18:10
Posty: 2
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Zamówiłem na allegro 2 kable aux: jeden z niebieską kostka o kabelkiem 12V a drugi z żółta bez dodatkowego kabelka. Ku mojemu zdziwieniuookazało się że kabel z żółta kostka działa bez zarzutu.
Pozdrawiam!

-- 23 kwi 2016, o 07:42 --

Zamówiłem na allegro 2 kable aux: jeden z niebieską kostka o kabelkiem 12V a drugi z żółta bez dodatkowego kabelka. Ku mojemu zdziwieniuookazało się że kabel z żółta kostka działa bez zarzutu.
Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   92000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2011    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 23 kwi 2016, o 10:43 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4965
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 247 razy
Otrzymał Piw: 350 razy
Nie wiem czemu się zdziwiłeś, bo AUX w naszych radiach, o ile jest dostępny, działa właśnie na żółtej złączce :ink Niebieska jest do zmieniarki CD :ink

Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   144444   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 5 lis 2016, o 17:45 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 1 kwi 2011, o 19:58
Posty: 2
Lokalizacja: Zdzieszowice
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
witam. czy zeby mi dzialala muza z usb wystarczy zakupic sam kabelek, np http://allegro.pl/adapter-zlacze-aux-in ... 12146.html czy potrzebne bedzie tez zmieniarka, np http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-fi ... 33961.html. dodam ze mam aux po wcisnieciu przycisku cd.

_________________
Visca el Barca!!!


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   131000   Silnik:   1.4 16VTurbo   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 5 lis 2016, o 18:21 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3124
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 268 razy
Otrzymał Piw: 213 razy
Może najpierw coś o sobie w odpowiednim dziale

viewforum.php?f=9

a odpowiadając
KABEL BĘDZIE DZIAŁAĆ

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 11 gru 2016, o 22:49 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 17 maja 2011, o 10:12
Posty: 101
Lokalizacja: staszow
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 19 razy
Chciałem móc odtwarzać muzykę z telefonu w samochodzie.
Posiadam Blue&Me ale niestety system nie daje możliwości przesyłania dźwięku przez bluetooth
Dlatego pytanie czy jeśli sobie kupię ten kabelek przytoczony wcześniej z zółtą kostką to będę miał go gdzie wpiąć, czy Blue&Me nie zajmuje tego miejsca?


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   80000   Silnik:   1.4 8v+LPG   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 28 gru 2016, o 16:40 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2014, o 20:09
Posty: 720
Lokalizacja: Pszów
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 33 razy
Chodzi mi po głowie zakup zmieniarki mp3 i tu moje pytanie do was, która będzie lepsza lub która lepiej gra. Przeczytałem wszystko co możliwe na forum, Dension odpada bo za drogi. dwie pozostałe to:

http://allegro.pl/zmieniarka-usb-mp3-fi ... d41b9-cd0b

http://allegro.pl/zmieniarka-fiat-8pin- ... 07821.html

_________________
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   55555   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2012    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 29 gru 2016, o 08:55 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5977
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 198 razy
Otrzymał Piw: 184 razy
Nikt nic nie pisze, ja w sumie też się na tym nie znam, ale podejrzewam że obie te zmieniarki to jeden pies.. więc jakbym wybierał to wziąłbym yatura bo wydaje się być solidniejszy wizualnie.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 29 gru 2016, o 09:20 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4965
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 247 razy
Otrzymał Piw: 350 razy
Obstawiam, że obydwa urządzenia to chińszczyzna, z Yatour'em miałem tylko doświadczenie, że nagle przestał chcieć działać, i za diabła nie chciał się odblokować, nawet po podłączeniu do innego radia :oj Do mnie chyba bardziej przemawia NVOX, chociażby ze względu na przycisk RESET, którym w razie czego możemy zresetować urządzenie, co nie jest takie oczywiste w przypadku innych urządzeń tego typu - nawet DENSION tego nie ma, a czasem by się przydało :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   144444   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 29 gru 2016, o 14:14 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5977
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 198 razy
Otrzymał Piw: 184 razy
Ooo i się wyjaśniło.. Nvox będzie lepszy :) :ok)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 30 gru 2016, o 14:06 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2014, o 20:09
Posty: 720
Lokalizacja: Pszów
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 33 razy
Dzięki :ok) poszło zamówienie na NVOXa

_________________
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   55555   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2012    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 30 gru 2016, o 22:21 
Offline
Nic tylko forum
Nic tylko forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2011, o 18:34
Posty: 754
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Skoczów
Postawił Piwo : 43 razy
Otrzymał Piw: 57 razy
Dziś zakupiłem zmieniarkę tę YATOUR u gościa ze Skoczowa a że ja że Skoczowa to byłem u niego osobiście i powiem że gitara chodzi jak malinka, w razie w jest blisko by uderzyć ale mówił że raczej nie ma z tym problemu.

_________________
Pozdrawiam wszystkich


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   124000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 3 sty 2017, o 17:22 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2014, o 20:09
Posty: 720
Lokalizacja: Pszów
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 33 razy
Zmieniarka już gra w ramach testu na przemian włączałem i wyłączałem radio aż zmieniarka się pogubiła, a na radiu pokazał się komunikat "[b]No source available[/b]" po dłuższym przerwie ok 2 minuty odpaliłem ponownie radio i zmieniarka już się uruchomiła i gra normalnie. Za to mały minus ale widocznie TTTM :brawo
Zabudowałem ją na półce pod pokrętłami nawiewów pasuje idealnie.

-- 4 stycznia 2017, o 17:39 --

Pomimo wielu prób zmieniarka nie działała poprawnie, silnik wyłączony zmieniarka gra jak złoto z karty SD i pendirva, niestety po uruchomieniu silnika zmieniarka gasła i blokowała nie które funkcje w radiu. Telefonicznie pan z serwisu stwierdził że po uruchomieniu silnika zmieniarka dostaje jakiś prąd i dlatego się wyłącza. Mogę ją serwisować lub zwrócić, to odesłałem francę do sklepu. :red

Ta sama zmieniarka, ten sam problem: http://fiatklubpolska.pl/croma-446/zmie ... oma-24065/

_________________
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   55555   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2012    
 
 Tytuł: Re: AUX USB w Dynamicu.
PostNapisane: 17 sty 2017, o 15:56 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 6 wrz 2011, o 09:04
Posty: 19
Lokalizacja: Piaseczno / LLE
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 2 razy
Tak czytam z ciekawości o zmieniarkach i może kogoś zainteresuje rozwiązanie jakie mam u siebie.
Większość z Was zapewne i tak ma smartfony, a ze zmieniarką jest taki kłopot że gryzie się zawsze z komunikatami z nawigacji czy yanosika. Tutaj wkracza Bluetooth. Wyprowadziłem z fabrycznego radia wtyk mini jack(bez kostki nawet, konektory w termokurczkach), wpiąłem go do adaptera bluetooth który jest wpięty do zasilania 5V DC (stara ładowarka samochodowa, można zaadaptować praktycznie każdą mającą napięcie 5V). Ładowarka przewodami dopięta do gniazda zapalniczki od strony wewnętrznej(nadal mam gniazdo wolne). Przewody jak i urządzenie schowane w tunelu, wszystko działa dobrze po przejściu na AUX. Z minusów to trzeba operować muzyką z telefonu, z plusów to znikomy koszt (ułamek ceny tych zmieniarek) oraz w końcu dobrze słyszalne wszystkie komunikaty. Telefon automatycznie łączy się z adapterem po przekręceniu kluczyka.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   150000   Silnik:   1.4 T-jet   Rocznik:   2008    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]